До Полтави приїхали поляки ділитись досвідом з місцевими анонімними алкоголіками

Новини
5 жовтня 2013 о 15:371441 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 До Полтави приїхали поляки ділитись досвідом з місцевими анонімними алкоголіками
Сьогодні, 5 жовтня, до Полтави завітали гості з Польщі аби поділитися досвідом позбавлення залежності від алкоголю.
Зустріч провели в  одній з полтавських груп, члени якої мають таку проблему і хочуть  з нею боротися.

полтавський наркодиспансерполтавський наркодиспансер

Поляки Мірик, Збишик та Річард приїхати провести свої семінари за програмою «12 кроків». Вони  вислухали розповіді  полтавців, анонімних алкоголіків, та розповіли на своєму прикладі, як можна позбавитися такої залежності.

Читайте також - Полтавець лікував алкоголізм наркотиками

Оскільки такі групи та зустрічі - анонімні, журналісту не дозволили фотографувати гостей та учасників заходу. У розмові ж про ситуацію з алкоголізмом у Польщі розповіли:

- У Польщі у кожному місті, колонії є свої групи анонімних алкоголіків. Держава зацікавлена у їх існуванні, - розповідає пан Мірик. - Але такі групи ні від кого незалежні, вони діють на основі добровільних внесків, які дозволяють сплати оренду за приміщення, де проводяться збори.

Свого часу ці  чоловіки отримали таку допомогу в рідній Польщі і змогли покинути шкідливу звичку. Тепер вони допомагають позбавитися алкогольної залежності іншим.

Такі брошури читають бажаючі позбутися алкогольної залежностіТакі брошури читають бажаючі позбутися алкогольної залежності

- Я просто так отримав таку змогу, і тепер просто так передаю свій досвід іншим, - зазначив пан Збишик, координатор групи анонімних алкоголіків в одній з колоній Польщі.

Найбільше від алкогольної залежності в цій країні страждає молодь.

- Найчастіше у нас спивається молодь, вже починаючи від 14 років і далі, - розповів пан Річард. – Починається все з пива. Якщо говорити про статеву розбіжність, то в основному це  чоловіки. Жінки – 25-30 відсотків.

Читайте на нашому сайті - Як часто можна вживати алкоголь: результати опитування на «Коло»

У Полтаві ж нині діє 6 груп анонімних алкоголіків (АА), які відвідують понад 200 осіб. Єдиного списку всіх членів клубів не ведуть, оскільки збори анонімні. Для бажаючих побороти таку звичку організатори надали список адрес, де можуть допомогти:

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter