У Дендропарку в риболовлі змагалися полтавці з обмеженими можливостями (репортаж)

Дозвілля
Валентина Зайченко12 жовтня 2013 о 20:131184 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Дендропарку в риболовлі змагалися полтавці з обмеженими можливостями (репортаж)
Аліна Лисенко перемогла у змаганнях11 жовтня на території міського дендропарку пройшли змагання із спортивної риболовлі серед людей з обмеженими можливостями та вадами слуху.


Цей захід проводиться втретє і з кожним роком бажаючих взяти участь стає більше,  зазначила Оксана Назаренко, організатор і директор Полтавського міського закладу-центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Також організатором виступила Оксана Деркач, секретар Полтавської міської ради. Вона вже протягом довгого терміну займається питанням благоустрою полтавського дендропарку.

- Дендропарк був абсолютно занедбаний. Тут були місця, де лежали кучугури сміття, яке люди звозили сюди. Це дуже хвилювало багатьох людей, особливо тих, які живуть поруч. І це впродовж двадцяти років. Зараз  в’їзди до парку перекриті, щоб сюди більше не привозили сміття. Парк прибирається. Створений спеціальний проект який має назву «Облаштуймо дендропарк разом». На нього були виділені окремі кошти, приблизно 22 мільйони, частина яких вже пішла на відновлення дамби та розчищення русла, який наповнює перший ставок. Йде підготовка місця для оглядової площадки. З’явилися місця для відпочинку з лавами та столами. Ми хочемо об єднати людей навколо ідеї облаштування дендропарку, - сказала Оксана Деркач.



На заході були присутні люди, які пересуваються на інвалідних візках з фізкультурного спортивного клубу «Віра» та учні ПТУ №23 з вадами слуху.

Змагання тривали з 9-ї години ранку. Сміливі учасники не злякалися ні холоду, ні дощу. Спілкувалися між собою, відпочивали на свіжому повітрі, і намагалися спіймати якомога більше риби.

Перше місце зайняла учениця групи 125 ПТУ №23 Аліна Лисенко. Дівчина має вади слуху, тому свої враження передавала через сурдоперекладача:

- Я піймала всього-на-всього три рибки, але мені дуже сподобалася природа, яка зараз дуже прекрасна. Я сюди приїхала разом зі своїми друзями-одногрупниками і звичайно познайомилася з іншими людьми. Мені дуже подобається брати участь в таких змаганнях. Я підвищую свою майстерність і отримую велике задоволення від таких заходів.

Автор: Тетяна Прищепа

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter