Австрійці в Полтаві безкоштовно стерилізуватимуть чотирилапих (+фото)

Ситуація
23 жовтня 2013 о 18:131465 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Австрійці в Полтаві безкоштовно стерилізуватимуть чотирилапих (+фото)
Шестеро представників австрійського фонду приїхали до Полтави стерилізувати безпритульних  та домашніх тварин.


Шестеро зоологів безкоштовно стерилізуватимуть тваринШестеро зоологів безкоштовно стерилізуватимуть тварин

Фахівці Міжнародного благодійного фонду «Чотири лапи» з Австрії робитимуть це безкоштовно.  Працюватимуть в Полтаві упродовж 2-3 тижнів. За один день планують оперувати до 15 тварин.

«Чотири лапи» працюють у багатьох містах України та безкоштовно допомагають тваринам.  Полтавці такій співпраці лише раді. На акцію покладають великі сподівання:

– Ми зможемо простерилізувати велику кількість тварин і таким чином зупинити ріст бездомних тварин на вулицях міста, – говорить Людмила Бойченко, представник полтавської зоозахисної організації «Юний Європеєць». – Одна стерилізація – це як мінімум 10 тварин на рік не буде викинуто.

Австрійські фахівці приїхали з усім своїм

Зоологи привезли з собою зоологи дві машини. Одну для ловців собак, іншу  –  мобільну операційну. На авто з іноземними номерами,  до речі, зображений й  прапор України.

У операційному автомобілі є все необхідне для хірургічних процедур. Це міні-ветеринарна  клініка на колесах.

– У ній є операційний стіл, умивальник, бойлер, гаряча вода, холодильник для зберігання медикаментів, вона підключається до електромережі, – демонструє обладнання авто Євгеній Балук, лікар- ветеринар міжнародного фонду.



Стерилізованих тварин впізнаватимуть за синіми бирками

Для власників котів та собак, які хочуть зробити процедуру стерилізації свого улюбленця, у Полтаві попередньо записували на операцію. Ще з вересня почали збирати бажаючих. Але зробити це ще не пізно. Гаряча лінія запису працює й досі за номерами  65-54-43, 66-86-89.

Безпритульних же тварин відловлюватимуть  фахівці цієї справи.

– У нас є  спеціально навчені ловці, вони виїжджатимуть на полювання  привозитимуть  собак, – розповідає Катерина Луцкевич, ветеринарний лікар міжнародної організації. –  Скільки їх буде, наперед сказати важко. Все залежить від місця та кількості тварин. У середньому за день ми можемо прооперувати 15 собак.

Кожна тварина отримає після операції  чіп, який дасть можливість вести облік тварин. Безпритульних чотирилапих на вулиці буде одразу видною.

– Впізнати собак можна по синій бирці  та напису «Four paws». Якщо ви бачите тварину з такою биркою, будьте впевнені, що вона стерилізована та щеплена від сказу, – говорить Катерина Луцкевич.

Усі операції фінансують міжнародні благодійні організації. У нас, приміром, стерилізація у приватній клініці коштує в середньому 150 гривень для кота та 250 для собаки.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter