Фото. У Полтаві велогонщики місили грязюку та закривали велосезон 2013 року

Фото
Дар 039 я Розумняк28 жовтня 2013 о 21:301781 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Фото. У Полтаві велогонщики місили грязюку та закривали велосезон 2013 року
У байк-парку "SouthPark" на Леваді провели 3 етап велогонки Autumn miniEnduro Poltava 2013.
Організаторами виступили велосипедно-спортивна організація «Веспа» та PoltavaRidersTeam [PRT].

Любителі поганяти з’їхались із різних кутків України: Черкас, Харкова, Олександрії, Кременчука, Хоролу та Полтави. Усього у miniEnduro прийняло участь 44 велосипедисти від 13 до 30 років. Змагання проходили в чотирьох категоріях "Юніори", "Любителі", "Еліта" та "Дівчата". У кожного було лише два залікових спуски. Кращий час зараховували у таблицю.



Погода суттєво ускладнила спуск. Перепад його висоти - 60 метрів, а загальна довжина - 900 метрів. Розмочена дощами трек перетворився у суцільну слизьку кашу із багнюки та листя.

- У зв’язку з погодними умовами траса стала доволі складною. Дощ змив все те, що мало облегшити учасникам заїзд. На слизьких поворотах та схилах гонщики дуже часто падають, але отримують від цього задоволення. Усім весело! - зазначив організатор Олександр Пушкін.

Для того, щоб гонка в таку погоду пройшла успішно, учасники одягали особливі грязьові шини з високим протектором. Але і це не рятувало від листя та грязюки, яка набивалася між рамою та колесами та заважала їхати.

Спуски, підйоми та трампліни підкорялися не кожному гонщику. Падіння та заноси забирали в учасників час. Хтось фінішував із велосипедом у руках, хтось тягнув його за собою, а дехто взагалі добігав вже без залізного друга. Тим не менш, незадоволених не залишилося.

До речі, як зазначили організатори, не дивлячись на мокру погоду, травматизм гонщиків дещо знижується. Цьому сприяє м’яке приземлення у багнюку, а також те, що вони їдуть на меншій швидкості і не надто ризикують.

Кубок Полтави по miniEnduro, включаючи результати зимового та весняного етапів,  завершився такими результатами:

"Юніори" – Іван Скачко;

"Любителі" – Олексій Азар’єв (Adrenalin Team Cherkasy);

"Еліта" – Тарас Говера ("RollAllDay");

"Дівчата" – Марина Гуменюк ("УГАР").

Фото: Дар'я Розумняк