У Полтаві відкрився навчально-виробничий центр для колишніх в’язнів (фото)

Новини
4 листопада 2013 о 17:53927 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відкрився навчально-виробничий центр для колишніх в’язнів (фото)
Навчально-виробничий центр для колишніх ув'язненихСьогодні, 4 листопада у Полтаві офіційно відкрили навчально-виробничий центр для людей, які вийшли з місць позбавлення волі.


У стінах закладу колишні ув’язнені та інші вразливі групи зможуть отримати  професійні навички з шиття, столярства та зварювання. Знаходиться центр неподалік старої автостанції, за адресою вулиця Сапіго,3.

Нагадаємо, полтавським засудженим не вистачає роботи

– Ідея  відкриття такого центру зародилася рік тому, коли ми святкували річницю центру адаптації, – розповів Максим Демченко, виконавчий директор Благодійної асоціації «Світло надії». – Ми розуміємо на скільки складно знайти роботу таким людям. Спочатку шукали приміщення. З цим питанням нам допомога міська вдала. У травні ми його вже отримали і почали ремонтні роботи. Щоб привести все це до ладу нам знадобилося три місяці. Такий центр потрібен в першу чергу для людей, які потрапили у тяжкі життєві ситуації, і для яких звичайний ринок праці не доступний.

Навчання поки що проходитиме групами по 5-6 осіб. Після отримання професійних  навичок їм допомагатимуть і працевлаштуватися. Протяжність курсу навчання залежатиме від потреб кожного, від 10 до 20 годин.

– Ми також запрошуватимемо представників  різних фірм, які зможуть показати як працювати з їхнім матеріалом, – додав Максим Демченко. – Поки що вони отримують лише навики, та у наших  з центром зайнятості планах – отримати ліцензію, щоб згодом людям давати і документ про  підвищення кваліфікації.

Для всіх гостей провели екскурсію центром: показали швейний та робітничий центр, де знаходяться різні станки. До речі, придбати їх допомогли dvv international «Представництво організації Німецьке об’єднання народних університетів» по Україні, Білорусі, Молдові.  Регіональний директор цього представництва також була присутня на відкритті.

– Ми працюємо за завданням німецького уряду, – зазначила Аніта Якобсон.  – Ми намагаємося розвивати таку сферу як освіта для дорослих. Вкладаємо кошти в проекти вашої благодійної асоціації «Світло надії», адже вони дають гарний приклад того, як можна за допомогою освіти соціально підтримати людей, які виходять з місць позбавлення волі.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter