Корову у Лубнах Полтавської області витягли із каналізації (фото)

Новини
Ольга Матвієнко5 листопада 2013 о 17:124462 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Врятували корову (www.poltava.mns.gov.ua)У селі Мацківці Лубенського району області корова, яку виганяли на пасовище, випадково потрапила до каналізаційної ями.


Випадок стався сьогодні, 5 листопада, близько 9 ранку.

– Власниця корови саме виганяла її на пасовище. У дворі знаходиться каналізаційний колодязь прикритий дошками. Тварина пішла не звичною дорогою, а ступила на ті дошки і провалилася, – прокоментувала Світлана Рибалко, начальник сектору зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС області.

Власниця корови спочатку звернулася по допомогу до сусідів. Проте витягнути тварину вагою близько 300 кілограмів із триметрової ями не вдалося. Після чого вирішили викликати рятувальників. На місце події одразу прибули бійці 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Лубни.

Щоб врятувати тварину використали пожежні рукава.

– У яму спустився рятувальник і обмотав тварину пожежними рукавами. Застосовувати звичайні мотузки у такому випадку не можливо, адже вони врізаються у тіло тварини і роблять їй боляче, – пояснила Світлана Рибалко.

Рукава приєднали до трактора, наданого однією із агрофірм. Рятувальні роботи тривали півтори години.  На разі витягнута із каналізації корова почуває себе добре. Хоча траплялися випадки, коли тварини у стресових ситуаціях завдавали шкоди своїм рятівникам, ця тварина вела себе спокійно.

Це не єдиний подібний випадок за останній період на Полтавщині. Усього із початку року врятували щонайменше трьох корів та кількох кіз. Останній випадок зареєстрували 20 жовтня у Кременчуці. Тоді корову витягнули із 2-метрового колектора, а вона віддячила бійцеві підрозділу ударом рогами у ногу.