На Полтавщині жінка з вагітною донькою просила міліціонерів врятувати їх з рабства (фото)

Новини
27 листопада 2013 о 18:001673 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині жінка з вагітною донькою просила міліціонерів врятувати їх з рабства (фото)
Врятуйте нас від рабства! З такими словами звернулася до слідчого відділу Полтавського міського управління міліції 46-річна громадянка Росії.
Вона повідомила правоохоронцям, що протягом 2012-2013 року її та 17-річну доньку незаконно утримують в рабських умовах в одному із сіл Диканського району. Їх примушують працювати на сільськогосподарських роботах по 16 годин на добу. А проживають вони у жахливих умовах, без грошей, їжі та документів. Про цю історію написала Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області.

У ситуацію втрутився відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС Полтавської області. По даному факту одразу відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 149 Кримінального кодексу України – торгівля людьми. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Міліція розпочала слідчі дії.

Під час перевірки інформації правоохоронцям стало відомо, що жінка та її донька, яка до того ж була вагітною, були завербовані 41-річним та 44-річним чоловіками восени 2012 року. Чоловіки примушували жінок працювати з 5-ї до 23-ї години без відпочинку та їжі. В їхні обов’язки входила вся хатня робота, а також доглядати за худобою та городом. Все це супроводжувалося психологічним тиском на жінок та залякуванням фізичною розправою у разі, якщо ті захочуть втекти.

За словами полонянок, вони потрапили в господарство «рабовласників» випадково.

– Я зустріла невідомого чоловіка в лікарні, коли моя донька проходила курс лікування, – розповіла міліціонерам жінка, – в розмові я поділилася з незнайомцем своїм горем, адже ми з донькою практично жили на вулиці. Ні роботи, ні грошей в мене не було. Співрозмовник пообіцяв дати нам житло та їжу, якщо ми допоможемо йому по господарству. Спочатку ми жили дружно, я допомагала з худобою та городом, а донька варила їсти та прибирала в хаті. Через деякий час все змінилося. До нас було зверхнє ставлення, нас примушували працювати цілими днями, жили в холодному гаражі, де немає ні вікон, ні дверей. Цього терпіти далі не було сил, проте втекти нам було страшно.

Вирватися з полону бранкам допоміг випадок. За словами старшої жінки, господар злякався того, що її донька вагітна і вже скоро має народжувати.

–Він вивіз нас до вокзалу без грошей та наказав забути про нього назавжди, начебто йому не потрібні проблеми, –  розповіла потерпіла, – ми жили на вулиці, ночували на річці, збирали пляшки, за що купували хліб. Якось я зустріла свою знайому, якій усе й розповіла. Вона порадила мені звернутися до міліції. Я не вірила, що нам зможуть допомогти, адже господарі не раз нас залякували, що у них є зв’язки і нам ніхто не допоможе. Проте міліціонери швидко відреагувала на моє повідомлення та допомогли, за що низький їм уклін та щиросердне спасибі!

Усі фото зі сайту УМВС у Полтавській областіУсі фото зі сайту УМВС у Полтавській області

– Зараз жінкам та маленькому немовляті допомагає благодійна організація «Світло надії». Їм надали тимчасове житло. Також міліція спільно з керівництвом даної організації займається оформленням документів, адже у старшої жінки російський паспорт з простроченим терміном, а у 17-річної дівчини лише свідоцтво про народження. Тепер щаслива родина хоче залишитися жити в Україні та мріє скоріше про все забути, почавши життя спочатку, в якому не буде місця насильству та жорстокості, - повідомив Едуард Федосов, начальник УМВС Полтавщини.

Читайте також - Їдемо працювати за кордон: які ризики на нас чекають

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter