У Полтаві Патріарх Філарет запевнив, що Україна буде в Європейському Союзі

ТОП ТЕМА
Олег Дубина27 листопада 2013 о 15:281209 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві Патріарх Філарет запевнив, що Україна буде в Європейському Союзі
Патріарх Філарет (фото Олега Дубини)Патріарх Філарет взяв учать у святкуванні дати заснування часопису "Полтавські єпархіальні відомості".
Сьогодні, 27 листопада в Краєзнавчому музеї імені В.Кричевського пройшла Урочиста академія, присвячена знаковим подіям у житті полтавського церковного духовенства.

- Цей захід присвячений визначній події - 1025 років Хрещення Київської Руси-України, - розповідає Федір, архієпископ Полтавський та Кременчуцький. - Це свято ми поєднали з ювілеєм започаткування часопису "Полтавські єпархіальні відомості". Часопис пережив лихоліття історії, і в 1994 році, стараннями духовенства Полтавської єпархії та інтелігенції, його знову почали друкувати.

Вільних місця у залі, де проходила святкова події, не було. Працівникам музею навіть довелося приносити стільці з інших кімнат. Академія не обійшлася без почесних гостей. Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до гостей з привітальним словом. Окрім цього  з рук церковнослужителя часопис отримав Орден Святого Миколи Чудотворця.

Вільних місць майже не було (фото Олега Дубини)Вільних місць майже не було (фото Олега Дубини)

- 1025 років - це не ювілей, але визначна дата в нашій історії, - говорить Філарет. - Наша держава повинна розвиватися та рухатися далі, тому в українців єдиний шлях - Європейський Союз. Ми цією датою хочемо нагадати Європі, що Україна стала її частиною ще тисячу років тому. Ми не входимо до Європи, тому що її частиною стали вже давно. Русь хотіла стати частиною Європи ще у ХХ столітті, але тоді її не прийняли. Зараз ми не тільки хочемо отримати від європейських країн щось хороше, а й взамін можемо дати нашу духовність, яку розвинуті країни не мають. Хіба це духовна країна, коли приймаються закони про одностатеві шлюби? Україна на таке ніколи не погодиться.

Нагадаємо,  під час свого попереднього  візиту до Полтави Філарет також зазначав, що церква входження до ЄС підтримує

Після урочистої частини розпочався концерт, на якому виступили  народний хор "Калина" та мистецькі колективи міста.

До теми - Патріарх освятив храм Різдва Богородиці у Полтаві.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter