Депутати Полтавської облради три години обговорювали події на Євромайдані та ситуацію в країні

Новини
Ольга Матвієнко2 грудня 2013 о 16:081029 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Депутати Полтавської облради три години обговорювали події на Євромайдані та ситуацію в країні
19 сесія Полтавської облрадиВідбулася позачергова 19 сесія Полтавської обласної ради. Протягом трьох годин депутати обговорювали лише одне питання – соціально-політичну ситуацію в країні, ща пов’язана із подіями на Євромайдані.
У результаті ухвалили заяву депутатів Полтавської обласної ради. Як зазначив голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко, цей документ містить у собі три основні посили: полтавські депутати стурбовані ростом соціальної напруги та проявами насилля, виступають прости застосування силових методів для придушення мирного волевиявлення громадян і вимагають ретельного розслідування та закликають людей надалі проводити мирні акції.

Із 120 депутатів у залі були присутні 95. Розгляд проекту рішення зайняв тривалий час, оскільки висловити власну думку із приводу документу та подій, які відбуваються у країні, захотіли 19 депутатів та два преставники громадськості.

При цьому депутати від різних фракцій у виступах пропонували доповнити текст заяви пунктами про вимогу відставки Кабміну та Президента, оскільки вважають, що у подіях "кривавої суботи" на майдані Незалежності виннен саме очільник держави та Уряд.

Проте в результаті проект рішення прийняли за основу 75 голосами, а ухвалили рішення (документ у початковому варіанті) – 69 голосами.

До теми: Депутати міської ради не проголосували за звернення до Президента у підтримку мирних протестів та із засудженням подій на Євромайдані 30 листопада

Увесь час, поки депутати обговорювали одну сторінку документа, на вулиці перед приміщенням ради мітингували студенти. Представники студентського Євромайдану теж взяли слово на сесії облради, звернувшись до депутатів із проханням не підписувати звернення про оголошення надзвичайного стану у Полтавській області. Невідомо звідки перед сесіями міської та обласної ради сьогодні з’явилася інформація, що саме таке рішення прийматиметься.

Студентський ЄвромайданСтудентський Євромайдан

Більше фото із сесії Полтавської обласної ради дивіться на сайті.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter