Євромайдан у Полтаві: півтори тисячі людей гріються чаєм та скандуванням гасел

ТОП ТЕМА
Ольга Матвієнко2 грудня 2013 о 19:162083 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Євромайдан у Полтаві: півтори тисячі людей гріються чаєм та скандуванням гасел
За всі дні існування Євромайдану у Полтаві на майдан перед облдержадміністрацією вийшла рекордна кількість людей. Вже дві години полтавці не розходяться, гріються чаєм та скандуванням гасел. Натовп постійно прибуває.
Євромайдан у Полтаві 2 грудня. Фото Ольги МатвієнкоЄвромайдан у Полтаві 2 грудня. Фото Ольги Матвієнко За всі дні існування Євромайдану у Полтаві на майдан перед облдержадміністрацією вийшла рекордна кількість людей. Вже дві години полтавці не розходяться, гріються чаєм та скандуванням гасел. Натовп постійно прибуває. Сам мітинг розділився на два осередки: основна частина людей зорганізувалася навколо інмпровізованої сцени, вздовж дороги активісти стоять із прапорами та плакатами і зустрічають машини гаслами долучитися до Євромайдану. Водії сигналять мітингувальникам і над майданом лунає безперервний гул натовпу та клаксонів. До мікрофона підходять не тільки представники міських та обласних осередків партій, громадські активісти, а й звичайні полтавці, які діялться останніми новинами із майдану в Києві, співають пісень тощо. – Ми приходимо на Євромайдан із самого початку. Немає змоги поїхати до Києва, тож вирішили підтримувати Україну в нашому місті, – розповідає Олександр, полтавець. – Ще не було в нас такого майдану. Людей дуже багато. Усі налаштовані стояти до кінця. Думаю, що усіх об’єднала оця неповага влади до українців, до тих, кого били на майдані. Логічним завершенням стане відставка Уряду і Президента. Серед присутніх багато і тих, хто побував днями у Києві. – Сьогодні повернувся. Учора Київ вирував як ніколи. Кияни говорять, що навіть на Помаранчевій революції стільки не було народу, – говорить Андрій. – Що говорити, коли і в Полтаві не збиралося ще стільки люду. Іншої реакції на події минулої суботи й не може бути. Я стоятиму тут, поїду ще до Києва. Їхати до Києва закликають і координатори. Прямо на акції записують бажаючих підтримати акцію у столиці. До речі, журналісти "Кола" теж побували на Євромайдані у Києві 1 грудня. Саме події "кривавої суботи" задали сьогодні головного настрою Євромайдану у Полтаві. Нині натовп не чекає, поки координатори почнуть виголошувати гасла, а скандують самі. З-поміж усіх вимог найголосніше лунає вимога відставки Уряду та імпічмент Президента. Зігрітися допомагають танці та чай. Спеціально для приготування окропу на мітинг винесли піч та дрова.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter