Євромайдан у Києві: про ще один прожитий день української революції з уст полтавців

ТОП ТЕМА
4 грудня 2013 о 10:53867 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Євромайдан у Києві: про ще один прожитий день української революції з уст полтавців
Про ще один пережитий день української  революції, яка стартувала як Євромайдан, розповіли полтавці, які нині знаходяться у столиці.


Наші земляки розповіли про вчорашні події, побут мітингувальників та плани на сьогодні, 4 грудня.

Євромайдан став більш організованим.

– Спочатку вчора, 3 грудня, ми блокували Верховну Раду, – розповідає Роман. –Людей було дуже багато – десятки тисяч. Також було дуже багато бійців «Беркута». Відомий історик зі Львова Володимир В’ятрович заліз на рештування, які там стояли, і взяв на себе роль ведучого. Також поряд організували мітинг на підтримку Президента, проте він був малочисельний. Після провалу голосування за відставку уряду, колона мітингувальників організовано рушила на майдан. Там усі дочекались на лідерів опозиції, які повідомили про подальший план дій – похід до адміністрації Президента. Хочу зазначити, що організованість Євромайдану стала значно кращою, усе централізовано і без провокацій, люди більш згруповані.

Як розгортались події у Полтаві.

– На майдані організація на високому рівні, це мене дуже вразило в і сподобалось, – підтвердив  полтавець Артем. – Правоохоронців на цій території узагалі немає, люди ведуть самоврядування. Щодо мітингу біля Верховної Ради, який організували на підтримку Президента: людей там було до 200,  вони зайняли двір Парламенту, поставили сцену там, звідки звучали пісні гурту «Любе» та «Катюша».

Ось фото, які надіслав читач «Кола» полтавець Артем.



Про побут мітингувальників:

– З харчуванням та ночівлею проблем немає, – запевняє полтавець Роман. – Наприклад на майдані стоять столи, на яких дівчата дуже швидко нарізають бутерброди, роблять канапки, чай. Багато людей підносять харчі. Наприклад, коли пікетували на Банковій, то там приватні підприємці, які працюють поруч, за власної ініціативи, роздавали свій товар людям – гарячі напої. Ночувати теж є де. До розгону майдану,  ходили волонтери, які записували номери телефонів людей, запитували скільки потрібно місць, а потім усіх селили у хостелах. Тепер у соцмережах є цілі групи, за допомогою яких також можна знайти нічліг: кияни приймають до себе, також є адреси групи хостелів, де також можна провести ніч. Узагалі, люди, які їдуть у столицю на мітинги, за власні кошти хіба у метро їдуть, коли потрібно. Більше ні нащо гроші не потрібні.

– На майдані роздають як харчі, так і теплий одяг, – додав Артем.

Про плани на сьогодні:

– Я то ще не на майдані, але як зрозумів попередньо, частина мітингувальників прямує блокувати Верховну Раду, а частина  - адміністрацію Президента, -  говорить Роман.

А спецрозділ «Альфа» бачив у місцях проведення мітингів?

– Чесно кажучи, уявлення не маю як вони виглядають. Проте «беркутівців» біля Верховної ради вчора було дуже багато.

До теми: мітингувальники біля Адміністрації Президента (фото).

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter