Міністр Богатирьова вручила полтавським медикам 25 машин швидкої (фото)

Новини
Ольга Матвієнко13 грудня 2013 о 14:131563 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міністр Богатирьова вручила полтавським медикам 25 машин швидкої (фото)
Нові автомобілі екстренної допомоги25 сучасних машин швидкої допомоги отримав автопарк Комунальної установи "Полтавський обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф".
Сертифікат вручила міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова.

Відтак кожен із районів області отримає санітарний автомобіль. 16 мільйоннів гривень на закупівлю швидких виділили рішенням Полтавської облради. У нових машинах марки Citroen встановлене обладнання європейського стандарту: електрокардіографи, апарати штучної вентиляції легень, кисневі концентратори, ноші, реанімаційний монітор, навігаційна системою й клімат-контроль.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко зазначив, що закупівля машин стала можлива завдяки рішенню депутатського корпусу облради:

– У рамках реформування медичної галузі ми з депутатами облради прийняли вольове рішення і виділили 15,5 мільйонів на придбання карет швидкої допомоги. Сьогодні, під Новий рік, це завдання виконане і кожна із цих машин поїде у сільський район. Ми ставимо перед собою завдання оновити перш за все сільську складову швидкої допомоги.

Богатирьова оновлення парку швидких вважає однією із важливих складових реформування медицини у державі:

– Хочу привітати вас із таким подарунком, сказати слова вдячності за вашу роботу, а з іншого боку вселити впевненість в тому, що ті кроки по реформі охорони здоров’я, які започатковані в Україні, набрали незворотньої динаміки. Ми бачимо це не тільки в покращення устаткуванння, отриманні машин швидкої допомоги для медичних закладів, а й у тому, що постійно йде підвищення соціальних стандартів життя, – зазначила Раїса Богатирьова у зверненні до медиків.

До березня 2014 року із державного бюджету планують виділити гроші на купівлю ще 40 автомобілів для екстренної медичної допомоги області.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter