У Полтаві юніори змагалися із брейкінгу в Konkord break dance batlle (pro-am)

Новини
Дар 039 я Розумняк15 грудня 2013 о 17:461698 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві юніори змагалися із брейкінгу в Konkord break dance batlle (pro-am)
Юніори "билися" один на один. Захід був присвячений виходу фільму про бібоїв "Битва року".
Один із організаторів Роман Тіновський (Вboy Tean) пояснив, чому саме ця стрічка дала старт змаганню юніорів: - Це фільм, в якому була задіяна велика кількість танцівників із усього світу. Зокрема, там знімалися  наші товариші із Петербургу та українець  – Олексій "Robin" Булгаков із Харкова, що пройшов відбір на RED BULL BC ONE (масштабне змагання з брейкдансу).  У фільмі є чому повчитися всім нам, та й переглядати його із однодумцями в рази цікавіше. Наймолодшому учаснику - 6 років!Наймолодшому учаснику - 6 років!

Сам батл проходив ТЦ «Конкорд» і був лише для початківців, стаж навчання яких не перевищував трьох років. Наймолодшому учаснику ледь виповнилося 6 років, а найстаршому – 21, але вміння їх майже однакові. Все через те, що брейкданс - це не тільки важкі силові трюки: - Помилкова думка, що брейк – це яскраві рухи та силові моменти. Насправді, брейкінг – танок комбо, де можна поєднати абсолютно все - сальсу, акробатику, рашен степ та ще велику кількість стилів. Але найголовніше – проявити накачаність не мускулатури, а мозку. Показати як ти вмієш відчувати ритм, свій стиль та використовувати це в танці. А крутіння на голові – додатковий елемент, яким можна прикрасити.  Найцікавіше всього спостерігати як в даному місці, в даний час, під конкретну музику людина може намалювати себе в танці, - пояснив Роман Вboy Tean ( школа «Манія»). Брейк- це не тільки силові вправи, а й пластика тіла та відчуття музичного ритму.Брейк- це не тільки силові вправи, а й пластика тіла та відчуття музичного ритму.

У першій частині битви учасники показували свої вміння у форматі один на один - pro-am. Із 34 хлопців та дівчат обрали 8 найсильніших, які змагалися за іншою системою - seven to smoke. За півгодини танцівники «билися» по колу на кількість перемог. Перше місце отримав учасник, який вистояв найбільше батлів. Ним став Ілля Райковський  (Bboy SMART), який займається брейкінгом трохи більше року. Переможець Ілля Райковський (в чорній бутболці) в розгарі батлу.Переможець Ілля Райковський (в чорній бутболці) в розгарі батлу.

Судили змагання професіонали – бібої з величезним досвідом – команди Z-Twins, On Trafic Crew, Levada з Полтави¸ Нікіта Южний (South Front) із Ялти, хлопці із Харкова. В перервах вони влаштували  малечі справжній майстер-клас.

Судді показали юніорам до чого ще потрібно рости.
Власне, не тільки для змагання влаштували захід. Організатори ставили собі за ціль об’єднати більшість танцювальних шкіл Полтави: - Konkord break dance batlle дає можливість новачкам познайомитися із старшими бібоми, перейняти стаж інших шкіл, звикнути до виступів та змагань і гарно провести час, переглядаючи разом кіно про своїх кумирів. До речі, кожен учасник отримав приз – квиток на довгоочікуваний фільм "Битва року / Battle of the year". А переможець поїде в Ялту 4 січня на битву «Телогрєйка», де учні із вчителями будуть змагатися парами. На цьому полтавські змагання не закінчуються. 28 грудня в ТЦ «Конкорд» буде проходити битва з брейкінгу у категорії професіоналів 2х2. А 21 та 28 грудня битва по хаусу (house dance). Вхід на всі заходи вільний. Вся судівська команда - професіонали із стажем більше 10 років.Вся судівська команда - професіонали із стажем більше 10 років.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter