Педіатри розповіли, на що найчастіше хворіють українські діти

Новини
20 грудня 2013 о 08:31834 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Педіатри розповіли, на що найчастіше хворіють українські діти
Лише 1% українських дітей абсолютно здорові.
Педіатри розповіли, на що найчастіше хворіють українські дітиПро це свідчить статистика, опублікована напередодні у ЗМІ, - повідомляє ТСН.

Як виявилося, 18% дітей мають по чотири хронічних захворювання, і майже 15% - п'ять і більше. Саме такі дані отримали медики за результатами комплексних клінічно лабораторних і функціональних досліджень. Із тисячі обстежених дітей практично здоровими визнали лише одинадцять.

Педіатр зі стажем Олена Серга, яка щодня оглядає маленьких українців, не дивується статистиці. Медик каже, що усе рідше на консультацію приходять абсолютно здорові діти.

– Статистика, насамперед, повинна бути націлена на те, щоб попередити батьків, що дитина повинна вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися, займатися спортом, фізкультурою, прогулянками на повітрі - і це ж буде профілактика, - пояснила педіатр.

За її словами, найчастіше діти хворіють від поганої екології, малорухомого способу життя та неякісного харчування.

– Захворювання шлунково-кишкового тракту, на жаль, дуже багато алергічних захворювань, порушення постави, захворювання органів зору, лор-патологій багато, - розповіла Серга.

До речі, в День Святого Миколая пацієнтам полтавської дитячої лікарні вручили подарунки

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter