Бюджет Полтавської області планують затвердити у другій половині січня

Новини
Ольга Матвієнко25 грудня 2013 о 16:161138 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Бюджет Полтавської області планують затвердити у другій половині січня
Про орієнтовну дату затвердження бюджету Полтавської області на 2014 рік повідомили сьогодні на пленарному засіданні ХХ сесії Полтавської обласної ради шостого скликання.
Бюджет Полтавської області планують затвердити у другій половині січня

– В ідеалі Верховна Рада задекларувала, що державний бюджет буде прийнятий 16 січня. По закону нам відводиться два тижні для прийняття місцевих бюджетів. Ми порадилися, що нам потрібно близько тижня. аби після цього прийняти обласний бюджет. Думаю, що це буде у двадцятих числах січня. Це буде не критично для обласного бюджету. Усі обов’язкові виплати заробітної плати, енергоносіїв будуть здійснені в січні за формулою 1/12, – повідомив Іван Момот, голова Полтавської ОДА.

При цьому у Полтавській області вже є прогнози щодо фінансування деяких галузей на наступний рік.

Як повідомив після засідання голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко, наступного року прогнозують збільшення державного фінансування основних бюджетних галузей:

– Зараз є певні проблеми з проплатами, але думаю, що є декілька днів і ми розраховуємо на те, що ті субвенції з державного бюджету на 2013 рік, які не профінансовані, протягом трьох-чотирьої днів профінансують. Якщо говорити про прогнози, то після того, як був презентований проект державного бюджету, то ми бачимо збільшення фінансування на 10% по основних галузях – освіта. медицина. культура, спорт тощо. Крім того ще немає цифр щодо загальноекономічного розвитку регіону. Якщо по формулі між регіонами справедливо розділять задекларовану в бюджеті суму, область може отримати 120 мільйонів на об’єкти соціальної інфраструктури та інші речі, які ми давно подали.

Нагадаємо, що питання порядку денного про бюджет на 2014 рік залишили на розгляд під час другого засідання ХХ сесії Полтавської облради.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter