Стати красунею на кухні: прості та економні поради

Теми
Надія Труш26 грудня 2013 о 07:455416 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Стати красунею на кухні: прості та економні поради
Мати привабливий вигляд, безумовно, хочеться всім. Особливо в святкові дні.

Стати красунею на кухні: прості та економні поради для полтавок до Нового року. Фото lady.tochka.netСтати красунею на кухні: прості та економні поради. Фото lady.tochka.net

Та, на жаль, через буденну метушню жінки часто обділяють себе увагою. Ми вирішили допомогти нашим читачкам і підготували прості, але дієві поради, як бути не просто привабливою, а й молодшою, ніж ви є насправді, без особливих витрат!

Не секрет, що жінки нерідко економлять на косметиці та інших засобах для догляду за собою. І, махнувши рукою на вроду, в яку свого часу до нестями закохувалися чоловіки, вважають: у старшому віці вже не варто турбуватися про красу. Та мати привабливий вигляд можна і треба в будь-якому віці. Не зважаючи на те, де працюєте: у затишному офісі, у цеху заводу чи на домашньому господарстві. І для цього не обов’язково витрачати сотні гривень. Усе необхідне можна знайти на власній кухні. Потрібно лише мати бажання та годинку часу для себе.

Тож подумайте про себе. Наважтеся зустріти свято красунею, «скинувши» з обличчя принаймні втому за минулий рік.

Еластичність шкірі та блиск очам повернуть меліса і чорний чай

Перше, що треба зробити – потурбуватися про шкіру обличчя, шиї та рук. І не потрібно стрімголов мчати до магазину за розрекламованими скрабами і кремами. Можна чудово впоратися завдяки домашнім засобам.

Щоб шкіра обличчя засяяла, ніби в школярки, – приготуйте лосьйон із лікарських трав. Чудово підійдуть м’ята, меліса, ромашка. По столовій ложці подрібнених трав (їх продають у аптеці) покладіть до невеликої каструлі, залийте приблизно півлітра окропу. Накрийте і залиште настоятися на 20 хвилин. Потім процідіть, коли лосьйон охолоне, протирайте чисте обличчя кілька разів на день. Візьміть для себе за правило вранці та перед сном неодмінно робити цю процедуру. Не встигнете й помітити, як через кілька днів слухатимете компліменти і вигуки «о, ти помолодшала!».

Сліди втоми – темні кола під очима – можна відправити в нокаут за допомогою пакетика звичайнісінького чорного чаю чи сирої картоплини. Варто лише перед сном на кілька хвилин прикласти на очі теплі пакетики чаю чи тоненькі часточки сирої картоплі. Після цього слід нанести той крем для обличчя, яким завжди користуєтеся. Хоча й крем можна замінити продуктами. Наприклад, відома акторка Ольга Сумська запевняє, що найкращий засіб – свіжа сметана. Якщо щовечора перед сном наносити на повіки і під очима тоненький шар сметани – дрібні зморщечки розгладяться і згодом зникнуть.

Щоб косметичні процедури принесли не лише користь, а й радість – створіть відповідну атмосферу. Послухайте улюблену музику. Нехай мелодії були популярними кілька десятків років тому! Ви варті того, аби мати гарний настрій.

Навіть у радянські часи жінки знали неймовірно прості, але в той же час дієві способи, як зберегти та відновити красу. Наприклад, для вмивання використовували не звичайну воду, а косметичний лід. Це дуже простий і ефективний спосіб позбутися маленьких зморщечок біля очей. Треба просто зробити відвар із будь-яких лікарських трав: м’ята, ромашка, меліса, кропива, шавлія (в народі – васильки), пелюстки троянди або й суміш цих трав, процідити, поставити на ніч у морозильну камеру. Єдиний недолік такого домашнього лосьйону – зберігати його можна не більше трьох днів.

Шкіра, ніби щойно із SPA-салону – це просто!

Щоб повернути шкірі сяючий вигляд – скористайтеся скрабом. Його можна, звісно, купити. Але набагато простіше та приємніше виготовити власноруч. Компоненти для цього знайдуться в будь-якої господині.

Скраб для жирного типу шкіри

Змішайте соду або сіль і сметану в пропорції 1:1, нанесіть на чисту шкіру, помасажуйте кілька хвилин. Потім змийте теплою водою і нанесіть крем.

Універсальний скраб для сухої, нормальної, комбінованої шкіри обличчя

Змеліть 2 столові ложки вівсянки в кавомолці, додайте 1 столову ложку оливкової олії, перемішайте до консистенції густої кашки. Нанесіть на обличчя.

2 столові ложки вівсяних пластівців і 1 чайну ложку рису перемолоти, додати 1,5 столової ложки оливкової олії. Нанести на шкіру обличчя.

Візьміть 2-3 чайні ложки меленої кави, змішайте з 2 чайними ложками сметани, додайте на кінчику ножа мелену корицю. Перемішайте до однорідної маси, нанесіть на шкіру обличчя, помасажуйте і залиште, щоб суміш на обличчі трохи підсохла. Такий скраб-маска діє, як ліфтинг, закриває розширені пори. Потім змийте теплою водою, протріть обличчя лосьйоном (як його готувати, читайте вище), нанесіть крем. Кілька разів кавових процедур на тиждень – і обличчя матиме рівний доглянутий колір.

ПОРАДА Тримайте будь-який скраб на обличчі не більше 2-3 хвилин, потім змийте теплою водою та нанесіть крем.

Гуща натуральної чорної кави в поєднанні з крапелькою оливкової олії зробить шкіру вашого тіла шовковистою. Ще кавову гущу можна змішувати з кефіром, вершками або гелем для душу – отримаєте нічим не гірший результат, ніж від дорогих скрабів. Чоловіку неодмінно сподобається приємна на дотик шкіра, а доньки цікавитимуться назвою засобу, маючи надію придбати для себе.

Маски для обличчя

Поки на кухні готується чергова страва до святкового столу – зробіть маску для обличчя. Витрачені 15 хвилин повернуть вам відчуття юності та додадуть впевненості в собі. Рецепти домашніх масок, які ми підготували, ідеально підійдуть для будь-якого типу шкіри.

Основне правило: наносити маску на чисту шкіру, тримати не більше 20 хвилин, змивати теплою водою, потім наносити крем. До слова, усі рецепти масок можна використовувати не лише для шкіри обличчя і шиї, а й для рук.

Косметолог із Києва Альона Волкова переконана, що маски – найкращий спосіб швидко заспокоїти, зволожити і підживити шкіру обличчя.

– Однак маски здатні забезпечити чудовий результат лише в разі правильного підбору відповідно до типу шкіри і поставлених завдань, – пояснює косметолог.

Після 40 років потрібно робити маски не менше 2 разів на тиждень. Натуральні інгредієнти збагатять шкіру необхідними мікроелементами і вітамінами. Саме так можна легко впоратися з віковими проблемами та підтримувати красу.

Універсальні маски для ніжної та еластичної шкіри

1. Знадобиться соняшникова нерафінована олія, яєчний жовток, горобиновий сік (у пропорціях 1:1). Усі компоненти повинні бути кімнатної температури. Мед, якщо він зацукрувався, можна трохи підігріти на водяній бані. Щоб маска подіяла краще, слід трохи розпарити шкіру обличчя. Зробіть парову ванночку, або компрес із відвару липового цвіту (на склянку води покладіть 2 столові ложки). Ця маска надає шкірі здорового блиску.

2. Збираєтеся готувати борщ чи салат із овочів? Не викидайте залишки – використайте їх як косметичні засоби. Наприклад, половину сирої картоплини, шматочок буряка, невеликий листочок капусти натріть на дрібній тертці. Отриману кашку нанесіть на шкіру обличчя і шиї.

3. Візьміть чайну ложку меду, 4 столові ложки молока, столову ложку рослинного масла, 2 столові ложки геркулесу. Коли кашка розбухне, нанесіть на шкіру шиї та обличчя.

Фото lady.tochka.net Фото lady.tochka.net

4. Йогурт, кисле молоко або кефір тонким шаром накладіть на шкіру обличчя (обличчя попередньо треба змазати кремом). Наверх покладіть вологу тканинну маску (можна шматок марлі).

5. Навіть коли печете пироги, не забувайте про гарний вигляд. Чайну ложку дріжджів розбавте у теплій воді. Додайте дві столові ложки житнього борошна, розмішайте до консистенції густої сметани. Поставте в тепле місце для бродіння на добу. Цю закваску потім нанесіть на обличчя і шию густим шаром. Після такої маски шкіра стане ніжною та еластичною.

6. Нині чи не кожна господиня має в запасі лікарські трави, адже ціни на медичні препарати «кусаються». Тож на кухні у багатьох знайдуться липа, бузина і ромашка. Візьміть склянку гарячої води, ½ чайної ложки меду, по столовій ложці цвіту липи, бузини, ромашки, вівсяного борошна. Розмішайте, додайте трохи води і прокип’ятіть 10 хвилин. Потім процідіть. У теплий розчин додайте борошно і мед, перемішайте до консистенції густої сметани, нанесіть на шкіру.

7. Столову ложку відвареного зеленого горошку розітріть із 2 чайними ложками жирних вершків. Отриману суміш нанесіть на 15 хвилин, потім змийте теплою водою. Після застосування маски шкіра буквально засяє, особливо такий рецепт підійде жінкам, що мають сухий тип шкіри.

Крем проти зморшок

Розмішати чайну ложку лимонного соку, 2 десертні ложки коньяку, столову ложку меду, жовток яйця, 100 грамів вершків.

Отриманий крем нанесіть на обличчя ватним тампоном на годину, потім змийте теплою водою. Після застосування крему розгладяться зморшки, колір обличчя стане світлішим, шкіра стане оксамитовою і м’якою. Зберігати такий засіб можна у холодильнику не більше тижня!

Секрети краси від зірок

Софія Ротару вмивається дитячим милом, Валерія робить маски зі сметани. Дженіфер Еністон переконана, що сяйво шкірі повертає здорова нежирна їжа.

Стіл накритий апетитними стравами, ви встигли зробити зачіску та макіяж, вдягли святкову сукню – чоловік, йдучи зустрічати біля дверей гостей, шепоче, що ви красуня і господиня. Діти захоплено вигукнуть: «Мамо, яка ти красива!». Хіба заради цього не варто на годинку зупинитися у вирі буденних турбот?

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter