Готуємо страви на Новий рік: оригінально та економно

Новини
Наталія Сіробаб27 грудня 2013 о 08:002386 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Готуємо страви на Новий рік: оригінально та економно
Уже почалася передноворічна метушня. Усі бігають у пошуках вбрання, подарунків, ялинкових прикрас, а господині ще й вигадують, що приготувати до святкового столу.
Стравами новими та оригінальними з читачами «Кола» поділилися кухарі з досвідом. Дивуємо гостей оригінальним рецептом основної страви Із м’ясних страв відома кулінар і телеведуча Даша Малахова пропонує приготувати грудинку качки за простим, але доволі незвичним рецептом. Даша радить обсмажити, запекти качку і подати зі смачним соусом із замороженої вишні, кориці та вина. Телеведуча запевняє, що результат перевищить усі сподівання!

Качка з корицею і вишнею

Качка з корицею і вишнею. Фото dashamalahova.comКачка з корицею і вишнею. Фото dashamalahova.com Інгредієнти: грудинка качки – 1 шт., заморожені вишні – 100 г, бальзамічний оцет, червоне вино, мелена кориця, зелена цибуля, цукор, сіль, перець. Спосіб приготування Зробіть надрізи на качиній грудинці, натріть сіллю і перцем. Обсмажте шкірою донизу на сковороді, додавши олію, якщо грудинка не дуже жирна. Коли качка підсмажиться до золотавого кольору, перекладіть її на деко і запечіть у духовці протягом 10-15 хвилин, виставивши температуру 170° С. Приготування соусу: у сковороду, в якій смажилася грудинка, викладіть вишню, додайте вино, бальзамічний оцет, трохи цукру, корицю і випаруйте рідину. Готову грудинку наріжте скибочками, викладіть у соус і прогрійте протягом 1-2 хвилин. У форму, в якій будете подавати страву на стіл, викладіть зелену цибулю, а на неї – шматочки качиної грудинки. Полийте вишневим соусом. Така страва потягне з вашого гаманця близько 150 гривень. Новорічний десерт Поділилася також Даша Малахова й цікавим рецептом десерту. Виявляється, доволі просто приготувати вдома шоколадні трюфелі. Шоколадні трюфелі Шоколадні трюфелі.7chocolat.livejournal.comШоколадні трюфелі.7chocolat.livejournal.com Інгредієнти: чорний шоколад – 275 г,  вершкове масло – 50 г, жирні вершки – 250 мл, мигдаль – 50 г, какао-порошок – 50 г, сушений перець чилі – 2 шт. Спосіб приготування Мигдаль очистіть від шкірки. Для цього залийте його окропом і залиште на 10 хвилин. Після цього шкірка легко зніматиметься. Підсушіть горіхи на сухій сковороді та подрібніть у кавомолці або вручну. Перець чилі також подрібніть. Шоколад розтопіть на водяній бані. Додайте вершкове масло і почекайте, поки воно розтане. Додайте вершки і щіпку перцю чилі. Перемішайте, щоб маса стала однорідною. Поставте масу в холодильник, щоб застигла. За допомогою ложки сформуйте кульки. Присипте руки какао і скачайте круглі цукерки. Обваляйте частину в какао-порошку, частину – у мигдалі та частину – в подрібненому перці чилі. Продукти для десерту коштуватимуть вам приблизно 120 гривень. Святкові коктейлі Саме час починати готувати коктейлі! Даша пропонує зробити справжній зимовий новорічний коктейль із шампанським. Для цього треба зробити морс із журавлини, також можна прикрасити келихи ягодами.

«Зимовий» коктейль

«Зимовий» коктейльФото dashamalahova.com«Зимовий» коктейльФото dashamalahova.com Інгредієнти:100 мл. шампанського, 100 мл. апельсинового фрешу, 100 г замороженої журавлини, цукрова пудра, лід. Cпосіб приготування 1. Розморозьте ягоди журавлини. Подрібніть їх у блендері та ретельно протріть через сито. Додайте в кожен келих по 1 ст. л. цієї суміші. 2. Зробіть фреш із апельсина. 3. Додайте в келих кубик льоду, апельсиновий фреш і охолоджене шампанське. Щедро притрусіть коктейль цукровою пудрою. Такий напій вам коштуватиме близько 45 гривень.

Гарячий шоколад із перцем чилі

Гарячий шоколад із перцем чилі. Гарячий шоколад із перцем чилі.  Як зазначає Даша Малахова, цей напій любили пити вранці вожді племені майя – гарячий шоколад із перцем чилі додавав їм сили і дарував бадьорість. Пропонуємо і вам випробувати ефект цього чудового напою. Інгредієнти: 150 г чорного шоколаду, 250 мл вершків 10%, 20 мл коньяку,1 стручок свіжого перцю чилі, 1 стручок сухого перцю чилі, 1 паличка кориці, 1-2 ст. ложки коричневого цукру. Спосіб приготування 1. Чорний шоколад дрібно поламайте або натріть на тертці. 2. Вершки влийте в сотейник, додайте паличку кориці та очищений від насіння перець чилі. Нагрійте, не доводячи до кипіння, на середньому вогні. 3. Зменшіть вогонь до мінімуму, додайте шоколад і варіть, постійно помішуючи, поки весь шоколад не розтане. 4. Приберіть гарячий шоколад із плити. Видаліть паличку кориці та перець чилі. Додайте цукор, коньяк і розлийте у чашки. 5. Сухий перець чилі подрібніть у кавомолці та посипте ним гарячий шоколад. Вартість коктейлю – приблизно 80 гривень. Смачного вам! Беріть собі на озброєння рецепти і матимете можливість досхочу насолодитись не лише новорічною феєрією, а й вишуканим смаком приготованих власноруч страв.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter