Полтава новорічна: репортаж

ТОП ТЕМА
Валентина Зайченко1 січня 2014 о 08:301907 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтава новорічна: репортаж
О 1 годині 1 січня 2014 року у центрі Полтави – світло й людно як білого дня.


Театральна площа у Полтаві. Новий 2014 рік. Фото Тетяни ЦирульникТеатральна площа у Полтаві. Новий 2014 рік. Фото Тетяни Цирульник

Працюють продуктові магазини, їздять туди-сюди авто. І постійно гримить: і музика, і петарди. Кожен другий полтавець підтримав китайського виробника і йде у новорічній шапочці. Багато людей – у масках, ще більше – з пляшками у руках. П’ють з горла пляшки, з пластикових стаканчиків. Усі урни й клумби всипані пляшками з-під шампанського, яке продають прямо біля ялинки. 40 гривень за пляшку – недорого. Публіка доброзичлива – співають, танцюють, наступили на ногу – вибачилися. Косо дивляться на тих, хто запускає феєрверки та петарди – у натовпі ризик травмуватися високий.

Від театру Гоголя прямуємо до будівлі облдержадміністрації, де о 2 годині мають розпочатися гуляння. По дорозі у пошуках місця для фотографій забрідаємо до міської ради. На вході – красиво вбрані ялинки, чудова архітектура, людей немає, робимо кілька кадрів на фоні та йдемо, у спину нам пильно видивляється сторож.

Міська рада Полтави у Новий рік. Фото Тетяни Цирульник.Міська рада Полтави у Новий рік. Фото Тетяни Цирульник.

У корпусному парку людей менше. Сміливці сидять на холодних лавочках, хтось затаївшись у кущах, пускає петарди, хтось кидає їх прямо на тротуар. Під постійний гуркіт доходимо до полтавського євромайдану. Тут людей значно менше, ніж біля центральної ялинки. Між ними та входом до облдержадміністрації кордон з 15 правоохоронців. Люди танцюють, махають прапорами, їм звично сигналять проїжджаючі повз авто. Зі сцени лунають хіти «ABBA», Вірки Сердючки, російськомовна музика.

Нетверезих багато. Але практично усі – доброзичливо налаштовані. На репортаж я вбралася у накидку Діда Мороза, тож наслухалася багато коментарів про «Бабу Мороза», «Дівчину Мороза» та пропозицій сфотографуватися з «Жінкою Морозом». Придивившись, зрозуміла, що дівчат у костюмах Діда Мороза таки немає, більшість полтавок обмежилася шапочками або перуками, тому мій образ викликав певний фурор.

На щастя, майже ніде не помітила ні китайських ліхтариків, ні бійок. Полтавці гуляли голосно, з алкоголем, але без агресії.

Незабаром на сайті – фоторепортаж як полтавців новий 2014 рік зустрічали.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter