У Полтавському районі знайшли потужні авіаційні бомби

Новини
Олег Дубина9 січня 2014 о 16:241562 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтавському районі знайшли потужні авіаційні бомби
На Полтавщині знайшли 19 снарядів Великої Вітчизняної  війни, які  знешкодять завтра, 10 січня.
У Полтавському районі знайшли потужні авіаційні бомбиВчора, 8 січня, відголоски Великої Вітчизняної знову нагадали про себе. Нерозірвані снаряди боїв 70-річної давнини були знайдені у двох селах Полтавського району.

На околиці села Грабинівка виявили одну мінометну міну калібру 82 міліметрів та 14-ть - калібру 40 міліметрів.  В цей же самий час в Їжаківці були знайдені снаряди потужнішого класу - дві авіаційні бомби ФАБ-50 (фугасна авіаційна бомба, 50 кілограм). Однак це був не останній подарунок історії.

- Підривати снаряди повинні були сьогодні, але на місці були знайдені снаряди більшої потужності, - повідомив Віталій Шкаревський, начальник відділу роботи зі ЗМІ та громадськістю Управління ДСНС України в Полтавській області. - Це два ФАБ-250. В зв'язку з тим, що почало сутеніти та небезпечно їх перевозити в цей час, було прийнято рішення по підриву завтра на спеціальному полігоні.

До речі, у трьох населених пунктах Полтавщини нещодавно одночасно знайшли боєприпаси.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter