Рада вирішила саджати за екстремізм

Новини
17 січня 2014 о 09:251273 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Рада вирішила саджати за екстремізм
Верховна Рада ввела відповідальність за екстремістську діяльність, яка передбачає в тому числі й ув'язнення.
Рада вирішила саджати за екстремізм
Відповідне положення закріплене в прийнятому 16 січня закону №3879 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян".

Закон вводить в Кримінальний кодекс України статтю 110 про "екстремістську діяльність", яку визначають як створення та розповсюдження екстремістських матеріалів, виголошення закликів такого характеру, та надання допомоги у цьому,  – пише Українська правда.

Як зазначають автори, до уваги береться поширення матеріалів через ЗМІ й Інтернет, в тому числі соціальні інтернет-мережі.

Екстремістськими, згідно закону, зокрема слід вважати дії, націлені на насильницькому зміну чи повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність й суверенітет держави, насильницьке захоплення або утримання влади.

Крім того, у переліку є "незаконне втручання в діяльність або перешкоджання законній діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування", а також "хуліганські дії та акти вандалізму з мотивів соціальної, расової, національної, етнічної, мовної чи релігійної ворожнечі".

В якості санкції за таку активність закон передбачає "накладення штрафу від двохсот до вісімсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацію екстремістських матеріалів".

Якщо ж людина вчиняє ці дії повторно, то її можуть позбавити волі на срок до трьох років.

Нагадаємо, також Рада офіційно закрила очі на побиття людей та журналістів під час розгонів Євромайдану

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter