За виправдання фашизму штрафуватимуть або позбавлять волі на 2 роки

Новини
Надія Труш17 січня 2014 о 09:02686 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 За виправдання фашизму штрафуватимуть або позбавлять волі на 2 роки
Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму.


фото slovovolyni.comфото slovovolyni.com

Відтепер Кримінальний кодекс доповнюється прийнятим нардепами законом про  "Публічне заперечення чи виправдання злочинів фашизму, пропаганда неонацистської ідеології, виготовлення та (або) розповсюдження матеріалів, у яких виправдовуються злочини фашистів і їхніх прибічників" (стаття 436-1), повідомили на офіційному сайті Верховної Ради України.

Тож тепер українців за публічне заперечення чи виправдання злочинів фашизму, вчинених у роки Другої світової війни, зокрема злочинів, здійснених організацією "Вафен-СС", підпорядкованими їй структурами, тими, хто боровся проти антигітлерівської коаліції та співпрацював з фашистськими окупантами, – каратимуть штрафом від 500 до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 2 років, або позбавленням волі на той самий строк. Під таку ж відповідальність підпадає пропаганда неонацистської ідеології, виготовлення та (або) розповсюдження матеріалів, у яких виправдовуються злочини фашистів та їхніх прибічників.

Відповідно, згідно із новоприйнятим законом,  відповідальність можна "схопити" за розповсюдження інформації про воїнів ОУН-УПА (Української повстанської армії, що діяла в роки Другої світової війни та боролася проти більшовиків). Думки істориків та громадськості щодо діяльності ОУН-УПА десятками років розходяться. Одні вважають ОУН-УПА стороною фашистської Німеччини, інші – українськими патріотами, які боролися за незалежну державу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter