Мама вбитої Мішіної вимагає мільйон відшкодування, а підсудний говорить про самозахист: із судового засідання

Ситуація
Ольга Матвієнко20 січня 2014 о 18:202286 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мама вбитої Мішіної вимагає мільйон відшкодування, а підсудний говорить про самозахист: із судового засідання
20 січня відбулося перше судове засідання у справі вбитої чоловіком Людмили Мішіної.
Мама вбитої Мішіної вимагає мільйон відшкодування, а підсудний говорить про самозахист: із судового засідання

У залі Полтавського районного суду зібралися родичі та близькі Людимили. Зі сторони підсудного Сергія Мішіна не прийшов ніхто. Підсудного завели до залу суду під конвоєм і він до початку слухання, не піднімаючи голови, спілкувався лише з адвокатом.

Власне засідання почалося із зачитання цивільного позову до Сергія Мішина, де із наголосом на вчиненні ним особливо жорстокого вбивства, вимагалося відшкодування моральної та матеріальної шкоди у розмірі 1 мільйон гривень.

– Коли адвокат складала цивільний позов, то запитала мене, у скільки я оцінюю моральну шкоду. Я запитала, чи є такі гроші, які мені повернуть Люду? Адвокат сказала, що не можна такого описати в грошовому вимірі, але в суді повинні бачити, наскільки цінне життя моєї доньки. Я сказала, що хоч би й мільйон. Знаю, що ці гроші ніхто не компенсує, але ж як можна оцінити життя доньки в тисячу чи дві? Хто мені її поверне? – розповіла Ольга Артеменко. – Я і досі чекаю кожного дня, що Люда подзвонить і розповість, як пройшов день, що було на роботі.

Суд цивільний позов затвердив, підсудний – із ним погодився. Крім того залишається незмінною вимога родичів та близьких Людмили Мішіної про довічне ув’язнення для Сергія Мішіна. Проте вони переживають,оскільки адвокат та підсудний на судовому засідання дотримувалися версії про самозахист. Адвокат Мішіна наполіг на тому, щоб допит його підзахисного відбувався при закритих дверях, оскільки подробиці вбивства можуть містити свідчення про інтимне життя Людимили Мішіної та підсудного.

– Він вів себе зухвало. Розповідав, що приїхав із Людою до лісу, де й сталася сварка. Коли запитали, як він її вбив, то сказав, що нахилився над багажником попити води. Там лежав і монтувальний лом, яким він її вдарив. Коли повернувся, то побачив, що Люда йому погрожує ножем і злякався. Схопив монтировку і вдарив, тобто захищав себе, – зазначила Ольга Анатоліївна. – Людмила мала зросту метр п’ятдесят, а у нього – метр дев’яносто.

Під час самозахисту, за висновками судмедекспертизи, Мішін наніс Людмилі щонайменше шість ударів у різні частини голови, що призвело до численних травм. Серед них – відкрита черепно-мозкова травма та перелом основи черепа. Людмила померла на місці. Після чого підсудний взяв жінку на руки, відніс до ями і закопав. Знаряддя вбивства викинув у лісі.

За словами мами Мішіної, свідчення підсудного викликали сумніви у прокурора та суддів.

– Він говорив, що злякався, бо Люда займалася карате. Але ж вони разом на те карате ходили у третьому класі, – розповіла Ольга Артеменко.

Наступне засідання у справі Людмили Мішіної відбудеться 22 січня.

Нагадаємо, що Людмила Мішіна зникла 5 листопада. 7 листопада правоохоронці затримали її чоловіка Сергія Мішіна за підозрою у вбивстві. Підозрюваний зізнався у скоєному і вказав місце, де закопав тіло вбитої дружини. Під час слідства міліція виявила факти, які вказували не те, що чоловік заздалегідь спланував злочин.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter