Барикади на Полтавській облраді: ранок 27 січня (фото)

Новини
27 січня 2014 о 10:194974 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Барикади на Полтавській облраді: ранок 27 січня (фото)
Ніч з 26 на 27 січня в приміщенні облради, яку тепер зайняли мітингувальники, пройшла спокійно.
Журналіст «Кола» зранку побувала на території полтавських євромайданівців і дізналась про минулу ніч та плани на сьогодні.

У приміщенні, огородженому барикадами, зовсім мало людей. Як пояснив депутат облради Петро Ворона, який нині там чергує, залишились на майдані народні оборонці і дівчата, які працюють на кухні.

– Ніч минула спокійно. Почався робочий день, тому  зараз тут в основному лише охорона і дівчата з кухні, – говорить Петро Васильович. – Але раптом, що станеться, то,  при оголошенні мобілізації, люди зійдуться. У нас сформовані три «сотні», які швидко до нас зможуть прибігти.

А які плани на сьогодні?

– Ітимемо  до прокуратури, бо вони намагаються або вже порушили кримінальну справу щодо наших дій 25січня, коли ми зайняли приміщення облради. Думаю, вирушатимемо вже після  вечірнього віче, – розповів депутат-опозиціонер.

Учора Миколі Ляпаненку мітингувальники дали добу на роздуми про вихід з Партії регіонів. Сьогодні також до нього завітаєте?

– Імовірно, що так. Але у його мами – День народження, тому, можливо, не займатиме його сьогодні, - відповів Петро Ворона.

На кухні дівчата, які вранці прийшли на зміну, готують ранкову каву та чай. Розповідають, що люди їм продовжують зносити продукти.

КухняКухня

– Уранці вже одна жінка принесла суп. Також зносять різні консервації, ковбасу – додала волонтерка.

На вулиці частина парубків із загонів самооборони рубають дрова та палять багаття.

Хтось пильнує з барикад.

До речі, барикади з мішків навіть на вікнах.

Державним стягом над дорогою махає поки що лише один доброволець.

А біля входу в ОДА стоїть декілька правоохоронців, але без  щитів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter