У Полтаві створили страйковий студентський комітет

Студентські новини
Ольга Матвієнко2 лютого 2014 о 17:321910 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві створили страйковий студентський комітет
У Полтавській облраді, де нині знаходиться Народна рада Полтави, відбулися установчі збори Страйкового молодіжного комітету.

Полтавський страйком входитиме до всеукраїнського страйкового комітету. Головна мета – об’єднати молодь, а ціль – захист студентських прав та свобод, організація та координація на місцях всеукраїнського страйку студентів.

Сьогодні, 2 лютого, до зали прийшли близько 30 студентів полтавських вишів, шкіл, коледжів та училищ. Варто зазначити, що були представлені усі виші міста. Головували зборами громадський діяч Олександр Коба та помічник нардепа Сергія Капліна Віктор Трофименко. До речі, саме народний депутат Каплін очолює Всеукраїнський страйковий комітет.

На установчі збори полтавського страйкому прийшли близько 30 студентів та учнівНа установчі збори полтавського страйкому прийшли близько 30 студентів та учнів

На установчих зборах полтавського страйкому визначали координаторів у кожному виші, аби потім розширити кількість учасників страйкому та організувати страйкоми у кожному навчальному закладі міста. У рамках страйкому не тільки координуватимуть страйки, а й реалізовуватимуть просвітницькі проекти, організують роботу культурологічного тренінгового центру, а також вестимуть активне інформування громадськості шляхом розповсюдження брошур в університетах тощо.

Страйком не діятиме під політичними гаслами. Олександр Коба також запевнив, що студентів у жодному разі не агітуватимуть прогулювати заняття, але обіцяють захистити їх від будь-яких утисків зі сторони керівництва навчальних закладів.

крім того, що обрали координаторів страйкому в навчальних закладах, сьогодні підписали резолюцію Полтавського молодіжного страйкому. Загалом керівництво страйкового комітету в Полтаві здійснюватиме колегія із 4 людей.

До теми: На недільному віче у Полтаві говорили про можливу мобілізацію у вівторок

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter