Полтавська міліція підтвердила, що активіста майдану Ворону доставили на допит примусово

Новини
Надія Труш11 лютого 2014 о 11:061019 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська міліція підтвердила, що активіста майдану Ворону доставили на допит примусово
Полтавська міліція підтвердила. що доставила лідера місцевого майдану Петра Ворону на допит примусово.


Інформацію про це опублікували на офіційному сайті УМВС в Полтавській області.

фотоколаж Надії Кучерфотоколаж Надії Кучер

– Нагадаємо, що за фактом самовільного захоплення зали засідань Полтавської обласної ради відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 341 Кримінального кодексу України (Захоплення державних або громадських споруд). Санкція статті передбачає покарання від арешту до 6-ти місяців до позбавлення волі строком до 3-х років. У процесі досудового слідства працівники міліції проводять ряд оперативно-слідчих дій задля встановлення всіх обставин події. Однак, деякі особи, які фігурують у справі, проігнорували вимоги слідчого щодо прибуття на допит та надання пояснень. За таких обставин 10 лютого суд був вимушений винести ухвалу про примусовий привід одного з активістів, депутата Полтавської обласної ради Петра Ворони. Нині ухвала суду виконана. Міліція офіційно підтверджує факт примусового доставлення Петра Ворони на допит до слідчого УМВС України в Полтавській області, – так коментують свої дії правоохоронці.

Також на сайті вказано, що захоплення Полтавської ОДА та облради не здійснювалося.

– Мітингувальники самовільно зайняли приміщення, де розташована зала засідань обласної ради. Саме за захоплення цього приміщення й триває досудове слідство, – йдеться у повідомленні міліції.

Також читайте

Активісти полтавського майдану Чабановський і Ворона прокоментували нічний виклик до міліції (відео)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter