У Полтаві відкрили військовий ліцей, в якому виховуватимуть захисників Вітчизни

Новини
11 лютого 2014 о 13:324365 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відкрили військовий ліцей, в якому виховуватимуть захисників Вітчизни
Навчання у Полтавському військовому ліцеї розпочнеться вже з 1 вересня 2014 року, за парти сядуть орієнтовно 500 хлопців.
Символічним є те, що Полтавський військовий ліцей відкрили 6 грудня 2013 року. Адже в цей же день у далекому 1840 році відкрили Петровський полтавський кадетський корпус. У новому навчальному закладі юнаки зможуть отримати середню освіту, але зі спеціальним направленням. Хлопці після 7-го та 9-го класів можуть, продемонструвавши свої знання з математики, української та англійської мов, а також фізичну підготовку, стати ліцеїстами.




Підполковник Юрій КривонісПідполковник Юрій Кривоніс

— Полтавський військовий ліцей – це державний загальноосвітній заклад системи військової освіти 3-го ступеню, де зможуть навчатися юнаки старших класів віком від 13 років, — розповів підполковник Юрій Кривоніс, заступник начальника Полтавського військового ліцею по роботі з особовим складом. — Завдання ліцею — проводити профорієнтаційну роботу, виховувати людей для служіння Україні, не обов’язково військового. Ми випускатимемо у доросле життя юнаків, які знають, що таке почуття обов’язку, честі, дисципліна і всі ті якості, які повинні бути притаманні сучасному лицарству. Одним із позитивних моментів навчання у ліцеї буде й те, що юнаки і навчатимуться, і проживатимуть, і харчуватимуться, і отримуватимуть форму за рахунок державного фінансування. Загалом, наш навчальний заклад розрахований на штатну кількість ліцеїстів до 1000 чоловік.

Територіально Полтавський військовий ліцей знаходиться на фондах, що належали Полтавському інституту зв’язку. Нині інститут припинив свою діяльність, а розпочав функціонувати ліцей.

Навчання у ліцеї розпочнеться 1 вересня 2014 року, після вступних іспитів у липні. Цього року до ліцею планують прийняти 250 хлопців у 8-й клас та 250 – у 10-й. За словами Юрія Петровича, вихованці, після навчання у ліцеї, зможуть вступати у цивільні вищі навчальні заклади на загальних умовах. Що стосується військових вишів, то — за цільовим набором, з деякими перевагами.

Хоча навчальний заклад відкриє двері для ліцеїстів лише у вересні, зараз йде активна робота по підбору вчителів та вихователів.

— Працювати у ліцеї виявили бажання багато вчителів, — розповів Юрій Кривоніс. — Серед них і вчителі з великим досвідом, і молоді, які прагнуть змін у своєму житті. Також приходять влаштовуватися на роботу офіцери, які звільнились із лав запасу. У ліцеї багато посад вихователів-методистів, із цивільних фахівців будемо набирати психологів, практичних психологів, вчителів різного напрямку старшої школи.

Слід зазначити, що в Україні вже діють військові ліцеї такого типу у Києві та Севастополі. Цього року рішенням міністра оборони в Україні створено ще три військові ліцеї, серед яких і Полтавський. Аналогічні навчальні заклади відкриють у Кіровограді та Миколаєві.

Ніна Нєстєрова

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter