У Лубнах Леніна знесли офіційно, Кірова — ні, також провели мітинг-реквієм (фото)

Фото
Валентина Зайченко23 лютого 2014 о 11:052614 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Лубнах Леніна знесли офіційно, Кірова — ні, також провели мітинг-реквієм (фото)
Продовжуючи естафету "ленінопаду", Лубни вирізнилися - знесли два пам'ятника.
У Лубнах Леніна знесли офіційно Кірова  ні також провели мітинг-реквієм фото

Проте Леніна знесли комунальні служби, а Кірова - самі люди. Про це пише для "Кола" журналіст Юрій Климченко.

ПРО ПАМЯТНИК ЛЕНІНУ

Лубни стали, мабуть, першим містом в Україні, в якому цивілізовано демонтували пам’ятник Леніну. Зняти постамент вождя пролетаріату потребувала громада міста від влади на мітингу, що відбувся 21 лютого. Як повідомив міський голова Лубен Олександр Грицаєнко, нещодавно хотіли понівечити пам’ятник і до мера наступного дня звернувся з листом  осередок компартії з проханням демонтувати пам’ятну споруду їх вождя і сховати її у надійному місті. А ще звернулися працівники органів правопорядку, які не в змозі охороняти постійно цілу ніч пам’ятник Леніну. Тож, міська влада на чолі з мером Олександром Грицаєнком вирішили 22 лютого офіційно демонтувати пам’ятник, що і було виконано при присутності численних мешканців міста. П’ятитонна бронзова споруда була цивілізованим методом  демонтована і пам’ятник Леніну чекає своєї участі в одному з комунальних приміщень.

ПРО ПАМ’ЯТНИК КІРОВУ

Також 22 лютого в Лубнах у центрі міста був скинутий і бюст Кірову. Заступник міського голови Лубен Віктор Медведєв запевняв активістів міста, що цю пасатну споруду буде демонтовано найближчого вівторка. Але ті не послухалися одного з керманичів міста і за допомогою техніки (трактор і металевий трос) бюст Кірова був стягнутий з постамента і розбитий…

ПРО МІТИНГ-РЕКВІЄМ

Ввечері 22 лютого на головній площі Лубен Володимирському майдані ввечері пройшов мітинг-реквієм і молебень по тих, хто загинув на Майдані у Києві. Міські опозиційні партійні організації стали організаторами цього дійства, на якому виступив міський голова Олександр Грицаєнко.

Також в області за тиждень знесли Ленінів у Миргороді, Гадячі, Решетилівці та Полтаві.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter