Замість зваленого Леніна в Машівці хочуть встановити Героїв Майдану або Шевченка

Новини
Ніна Король23 лютого 2014 о 15:101356 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Замість зваленого Леніна в Машівці хочуть встановити Героїв Майдану або Шевченка
У Машівці вже повалили Леніна, пам’ятник розлетівся на друзки.


Залишки від машівського вождя. Фото Надії КучерЗалишки від машівського вождя. Фото Надії Кучер

Залишився лише постамент, і той надломлений. Це передає наш журналіст Надія Кучер. Яким був місцевий монумент і як його кілька разів намагались знести, дивіться і читайте  тут.

Все відбулося дуже швидко, депутати не голосували за знесення монумента  – не встигли. Але голова райради Олександр Бондаренко каже, що якщо так вирішила Народна рада, то районна рада не проти.

Леніна звалили за допомогою трактора. Людей було небагато на час повалення вождя – кілька десятків різного віку.

Нині територія вже прибрана. На момент коли демонтували Володимира Ілліча біля будівлі райадміністрації були охоронці, вони ніяк не заважали подіям, що відбувались полряд. Міліції на місці повалення вождя не бачили.

Надія Кучер запитала особисту думку голови Машівської райради про процедуру повалення пам’ятника та що буде на місці знесеного монумента.

Олександр Михайлович вважає за доцільне створити на території, де був пам’ятник Леніну, місце для відпочинку мам і дітей.

Між тим громада Машівки висловила бажання бачити замість Леніна монумент Героям Майдану або Тарасу Шевченку. Час покаже, що з’явиться на місці знесеного вождя.

До теми: Ленінопад на Полтавщині триває.