Усі новини із сесії Полтавської облради (оновлено)

ТОП ТЕМА
Ольга Матвієнко24 лютого 2014 о 12:083490 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Усі новини із сесії Полтавської облради (оновлено)
На сьогоднішній сесії облради вже не перший раз звучать різні пропозиції щодо увіковічення пам'яті героїв Майдану (Небесної сотні) - перейменувати вулицю Леніна, поставити монумент перед ОДА.
Усі новини із сесії Полтавської облради (оновлено)

Володимир Марченко, заступник голови Полтавської облради,  говорить про кошти. Каже що гроші знайдуть і обов'язково відправлять постраждалим та родинам загиблих.

Наступні пропозиції: створити комісію з декомунізації, яка офіційно займатиметься знесенням пам'ятників Леніну.

Пропонують також публічно вибачитися Удовіченку й Момоту за злочини Партії регіонів.

Владика пропонує, щоб до люстраційного комітету повинні входити представники церкви. Також владика говорить про необхідність створення єдиної української церкви. Перехід церков Московського патріархату до Київського. Створення спецкомісії, на думку Федора, повинне сприяти викоріненню Московського патріархату. Люди таку пропозицію владики зустріли оплесками та загальним схваленням.

На Удовіченка почали тиснути, вимагали, щоб він та Момот склали мандати. На що екс-голова ОДА вийшов і пояснив:

– 22 лютого я прийняв рішення про складення обов'язків голови ОДА. Партія регіонів у Полтавській області прийняла рішення про припинення існування. Якщо я зробив не все, для того щоб вирішити все мирно, то готовий ще раз вибачитися.

Зараз на посаду голови Полтавської облради проштовхують кандидатуру Володимира Микійчука та Петра Ворону. Люди надають більшу перевагу кандидатурі Ворони. Обирати нового голову будуть таємним голосуванням. Для цього створюють комітет із 12 людей.

Саме засідання проходить дуже шумно і неорганізовано. Кожен викрикує, що йому забажається. Зрозуміти, що розглядають та за що голосують дуже складно.

Володимира Марченка і Володимира Микійчука пропонують на посади заступників.

Близько 12-ї депутати проголосували одноголосно за відставку Момота і Онищенка.

У приміщенні обласної ради встановили дві кабінки для голосування, скриньку для бюлетнів. Також лічильна комісія ухвалила, як виглядатиме бюлетень для голосування. Зараз готують бюлетні. Голосування проводитимуть по алфавіту: депутатів викликатимуть по одному в алфавітному порядку.

Голосування відбулось. Новим головою облради став Петро Ворона.

Одразу від Ворони вимагають тиснути на мера Полтави Олександра Мамая –  скликати сесію міської ради на завтра, 25 лютого, о 16.00.

Вимагають тепер скласти мандати Удовіченку, Онищенку і Момоту. Звучить й інша думка, що депутати не мають цього робити, адже громада в залі – не вся громада міста. Проте більшість у залі все ж за складення депутатських повноважень. Петро Ворона пропонує дати їм час на роздуми.

Замість Володимира Онищенка на посаду першого заступника голови Полтавської облради пропонують Володимира Марченка.

Люди почали бунтувати і кричати, мовляв, заступник повинен бути один, а не два. Проте новий голова Полтавської облради пояснив, що два заступникапередбачені штатним розписом і є вимогою часу, так як в обласній раді дуже багато роботи

Станом на 13.45 лічильна комісія готує голосування за заступників.

Відбулось голосування. Першим заступником голови Полтавської облради став Володимир Марченко, другим заступником – Володимир Микійчук ("Батьківщина").

Близько 15.00 – Петро Ворона запропонував запросити до залу Едуарда Федосова (очільник обласного УМВС),  Андрія Миронова (обласна прокуратура) і Юрія Парамонова (обласне УСБУ). Останні повинні пояснити, хто винен у тому, що стріляли в людей у Полтаві під час штурму облдержадміністрації.

Слове бере владика Федір. Каже, що розділяє недрвіру людей до колишньої влади. Закликає людей відпустити депутатів і завершити засідання.

На початку 16-ї сесію закрили.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter