На честь загиблого на Майдані Ігоря Сердюка у Кременчуці назвуть вулицю

Новини
Надія Труш26 лютого 2014 о 14:092569 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На честь загиблого на Майдані Ігоря Сердюка у Кременчуці назвуть вулицю
У Кременчуку збираються перейменувати вулицю Першотравневу на вулицю імені героя України Ігоря Сердюка, а вулицю Леніна – на вулицю імені Героїв Майдану.


Питання про перейменування вулиці розглядали на сесії Кременчуцької міської ради 25 лютого. На ній депутати підтримали рішення про перейменування вулиць.

– Ми робимо перші кроки для увічнення пам'яті  борців за волю України. На честь справжніх героїв і патріотів, які віддали найдорожче, що в них було, за кращу долю дітей та внуків, кожного з нас та цілої України, уже названо вулиці. "Небесна сотня" увійде в історію творення вільної, незалежної,  України і назавжди залишиться в наших серцях, – сказав депутат Кременчуцької міськради Віктор Бугайчук на офіційному сайті ВО «Свобода».

Ігор Сердюк. фото з соціальної мережіІгор Сердюк. фото з соціальної мережі

40-річний Ігор Сердюк загинув18 лютого від пострілу з обрізу в обличчя. На Майдані Ігор, прапороносець 9-ї сотні самооборони,  будував барикади, носив мішки.

– Спершу була сутичка, потім хтось вистрелив Ігорю впритул в обличчя, — розповідав у всеукраїнських ЗМІ про загиблого  Сергій Полюхович, заступник голови кременчуцького «Майдану». Ігор був підприємцем, займався ремонтами. До Києва їздив з перших днів протестів, вступив до Самооборони, був знаменоносцем 9 сотні. Майже два місяці пробув на Майдані, повертався тільки час від часу додому, щоб побачитися з дружиною та донькою.

Друзі загиблого прохають усіх, хто може мати відео-, фото- подій на перехресті Кріпосного провулку та Інститутської 18 лютого, допомогти з’ясувати, як саме вбили Ігоря Сердюка (kosovann@gmail.com). В інтернеті опублікували й інші контакти, за якими можна надати будь яку допомогу родині загиблого: телефон міської організації организации ВО «Майдан»: 097-410-50-69, Анна Павленко 068-743-02-55.

Читайте також

Історія одного з Небесної сотні: дружина Андрія Черненка з Полтавщини прохає допомогти з’ясувати подробиці загибелі чоловіка

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter