До Шевченкового ювілею у світ вийшов альбом схем для вишивки із портретами Кобзаря

Новини
Ольга Матвієнко7 березня 2014 о 10:405287 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 До Шевченкового ювілею у світ вийшов альбом схем для вишивки із портретами Кобзаря
У Полтаві за кілька днів до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка презентували альбом Заслуженого майстра народної творчості України Григорія Кисіля.
До Шевченкового ювілею у світ вийшов альбом схем для вишивки із портретами Кобзаря

У книзі «Українська вишивка. Портрети Шевченка» вміщені схеми більше як 80 вишивок, 35 з яких – схеми на оригінальні портрети та автопортрети Тараса Шевченка:

– У цьому альбомі я подаю портрети Тараса Григоровича Шевченка для вишивки в техніці хрестик. Для вишивання я брав автопортрети, світлини та роботи деяких художників. Крім портретів є також більше 35 орнаментальних композицій, афоризмів та крилатих висловів Шевченка також для вишивки, – розповів Григорій Олексійоввич.



Поки на руках Григорія Олексійовича лише сигнальний примірник альбому. Великим тиражем книга повинна вийти наприкінці березня. Її виходу чекають вишивальниці з усієї України, адже подібного збірника, присвяченого Шевченку, ще не було. Протягом 25 років Григорій Кисіль видрукував у різних виданнях лише три схеми портретів Кобзаря. У презентованому альбомі схеми, яких ще ніхто не бачив. Робота над кожною зі схем тривала по кілька місяців, розповідає майстер:

– Це дуже довготривала робота. Щоб розробити схему для вишивки, потрібно мати портрет гарний, збільшити його, перенести на клітинки, розфарбувати у гарні кольори.

«Українська вишивка. Портрети Шевченка» – вже четвертий альбом на рахунку Григорія Кисіля. Вишивальницям Полтавської області та за її межами добре відомі схеми із серії відомі люди Полтавщини.

Більше фото з презентації альбому дивіться тут.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter