Міська влада з полтавцями принесли квіти до пам’ятника Шевченку (фоторепортаж)

Фото
7 березня 2014 о 16:171442 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міська влада з полтавцями принесли квіти до пам’ятника Шевченку (фоторепортаж)
Якщо обласна влада запрошує людей на покладання квітів до підніжжя Шевченка 9 березня, то міська – уже зробила це сьогодні, 7 березня.

Вшанувати Кобзаря прийшли студенти, учнівська молодь, представники козацтва, міська влада на чолі з міським головою Олександром Мамаєм, духовенство. Протягом заходу з імпровізованої сцени пролунали вірші видатного українського поета. Полтавська співачка Наталія Май з доньками подарували присутнім пісню про Кобзар.

– Мені хотілось би привітати всіх без виключення жителів міста, України привітати з такою датою, бо все таки один залишився у нс символ – Тарас Шевченко. Ця люди на була патріотом своєї країни, яка любила свою країну, страждала за свою країну. Дай, боже, всім нам бути хоча б наполовину такими патріотами, яким був свого часу Тарас Шевченко. Ми повинні у такі скрутні часи сьогодні об’єднатися навколо Конституції, навколо прапору, бо тільки в об’єднанні – ми нація, – сказав Олександр Мамай.

При цьому міський голова з легкістю процитував уривок з вірша "Мені тринадцятий минало..." та зізнався, що знає близько 20-30 віршів Шевченка напам’ять.

Нагадаємо, Тарас  Шевченко народився 9 березня. Цього року від дня народження видатного письменника, художника, пророка виповнюється  200 років.

Пропонуємо фотоогляд з вшанування Кобзара в Полтаві, який підготував Віталій Скворцов. Нагадаємо, до Шевченкового ювілею у світ вийшов альбом схем для вишивки із портретами Кобзара