Звернення колективу Полтавської ОДТРК «Лтава»

Новини
7 березня 2014 о 13:292059 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Звернення колективу Полтавської ОДТРК «Лтава»
Колектив Полтавської ОДТРК «Лтава» підготував звернення до полтавців.
Зокрема адресуютьдо органів виконавчої влади та місцевого самоврядування,усіх політичних партій, громадських організацій, активістів Майдану Полтавщини. Подаємо текст без змін.

Фото з мітингу під Лтавою 26 січняФото з мітингу під Лтавою 26 січня

«Шановні земляки!

Наш колектив завжди стояв і стоїть на позиції утвердження Української державності. Телерадіокомпанія «Лтава» усі роки проводить програмну політику, яка визначає наше обличчя в теле- і радіоефірі як патріотичного українського телерадіомовника. Теле і радіоканали ОДТРК «Лтава» за своїм змістом фактично вже давно є каналами громадського мовлення — про це свідчать і програмна концепція телебачення і радіомовлення, і зміст теле і радіопрограм, які щодня виходять в ефір.

За будь-якої влади ОДТРК «Лтава», незалежно від змін українського законодавства і рекомендацій чиновників, не змінювала у своїй ліцензії частку українського ефіру — 95 %.

ОДТРК «Лтава» завжди відгукується у своїх прямоефірних передачах, ток-шоу, інформаційних програмах на всі значущі суспільні події, наш ефір був і є відкритим для участі у програмах представників різних політичних партій, громадських організацій, народних депутатів України, депутатів місцевих рад. Це стосується також і висвітлення подій на Майданах у Києві і Полтаві.

Зокрема, лише у випусках Полтавських телевізійних новин за період з 30 листопада по 1 березня 2014 вийшло в ефір 68 телесюжетів та інформаційних повідомлень про події на полтавському Майдані (акції, мітинги, пікети з прямою мовою лідерів та учасників Майдану), про засідання Народного віче.

Оперативна інформація про Майдан у Києві подавалася у випусках новин Всесвітньої служби телебачення і радіомовлення України, які виходили в ефір щодня о 8-й годині у програмі «Ранок на «Лтаві».

Програма «Україна. Полтавщина. Світ», яка вже 7 років поспіль у нашому телеефірі, давала змогу об’єктивно висвітлювати суспільно-політичне життя в Україні завдяки і щоденним включенням новин, підготовлених Українською службою «Голосу Америки» — а це події на Майдані, коментарі від американських, європейських, українських незалежних експертів з критичною оцінкою діяльності влади та силових структур.

На радіо і телебаченні постійно виступали народні депутати України від тодішньої опозиції.

Телебачення «Лтава» у повному обсязі транслювало перемовини активістів полтавського Майдану з головою облдержадміністрації.

У програмах «Позиція», «З перших вуст», «Відверто про…», «Тема дня» мали і мають змогу висловити свою думку представники усіх політичних партій, громадських організацій, активісти Майдану.

За останні роки ОДТРК «Лтава» створила неоціненну скарбницю культурних надбань митців Полтавщини і України, здійснивши відеозаписи творчих вечорів, концертів, вистав, музичних і театральних фестивалів. Усе це зберігається у фондах ОДТРК «Лтава».

15 років поспіль наш колектив за власні кошти проводить творчий конкурс «Ми — українці!», до участі в якому долучаються творчі колективи усієї Полтавщини.

17 років телерадіокомпанія «Лтава» є ініціатором і організатором пісенних телевізійних конкурсів «Люби, своє українське» - на підтримку молодих талановитих виконавців сучасної української пісні; нового конкурсу дитячих талантів «Полтавщино, співай!» -  на підтримку української пісні.

Творчий колектив «Лтава» створив більше 30 документальних фільмів про видатних земляків Полтавщини, які здобули визнання і високі нагороди на міжнародних і всеукраїнських телевізійних фестивалях та конкурсах. Серед них  документальний фільм «Дороги Гоголя» став лауреатом державної премії імені І. Франка, а фільм «Соловецькі в’язні з України. Микола Зеров» - лауреат Державної премії імені В.Чорновола. Ми єдина в Україні телерадіокомпанія, яка має престижну міжнародну нагороду ЮНЕСКО — медаль Фелліні — за документальний фільм «Більше, ніж життя».

Цикл «Уроки історії», який виходить на телеканалі «Лтава» впродовж 10 років безперервно і налічує більше 200 програм, відкриває невідомі сторінки нашої української історії, повертає з небуття справжніх героїв України.

Починаючи з 19-го грудня, з ініціативи генерального директора, наш ефір розпочинається і закінчується не лише державним гімном, а й Молитвою за Україну: «Боже, Великий, єдиний, нам Україну храни…». Це знайшло широкий відгук і підтримку наших телеглядачів і радіослухачів.

Нині, коли нависла загроза російської окупації над нашою державою, ОДТРК «Лтава» проводить велику мобілізаційну роботу. Свідченням тому — оперативні випуски Полтавських телевізійних новин, прямоефірні теле і радіопрограми і цілодобовий телемарафон «Російська агресія проти України: збережемо суверенітет України», який пройшов 1 і 2 березня на телеканалі «Лтава» (всупереч ліцензійним вимогам програмування, держзамовленню і тематичним планам). Під час телемарафону нас підтримували глядачі не лише Полтавської, а й Дніпропетровської, Харківської, Кіровоградської областей, які дивилися наш ефір в режимі он-лайн.

Ми висловлюємо щиру вдячність представникам громадських організацій Полтавщини, які допомогли нам в організації цього телемарафону. Зокрема, одному з лідерів полтавського Майдану Олегу Пустовгару, депутату обласної ради Анатолію Олійнику, керівнику Автомайдану Андрію Баранову, одному з лідерів Правого сектору Іллі Киві, керівнику козацьких організацій Володимиру Зайцеву, і всім молодим людям, які в ту тривожну ніч забезпечили охорону нашого телецентру.

На всі звернення і зауваження громадськості, активістів Майдану ми завжди реагували в ефірі. Чимало працівників телерадіокомпанії також були учасниками Майдану в Полтаві і у Києві.

Тому нам боляче і прикро, коли звучать голоси окремих людей, котрі, прикриваючись революційною риторикою, а насправді реалізуючи свої агресивні домагання управлінських посад в ОДТРК «Лтава», звинувачують керівництво і журналістів ОДТРК «Лтава» в злочинних діях лише за виконання нами своїх службових обов’язків. На провідних журналістів чіпляють ярлики «непрофесіоналів»; а колектив, який одностайно виступив проти цинічного і брутального втручання у внутрішнє життя телерадіокомпанії, називають «моральними каліками». Такі звинувачення ображають честь і гідність усього нашого колективу і кожного працівника «Лтави» зокрема.

Подібну інформацію, всупереч журналістським стандартам, розповсюджує в мережі Інтернет президент Полтавського медіа-клубу  Людмила Кучеренко. Усім зрозуміло і очевидно, що це є не що інше, як маніпулювання громадською думкою заради власних корисливих інтересів і амбіцій.

На цьому ж ґрунті вже з’являється і політичне мародерство. Так, 28 лютого групою невідомих людей, які прибули до телецентру на дорогих джипах і назвали себе «Миргородським майданом» була здійснена спроба заблокувати роботу телецентру.

Ми вдячні керівникові Автомайдану Андрію Баранову, який зумів перешкодити намірам захоплення і ймовірного розгрому телецентру.

Принагідно нагадаємо: ТРК «Лтава» — це комунальне державне майно, частина якого створена нашою працею за наші особисті кошти. І належить воно нашій державі і полтавській територіальній громаді.

4 березня на представницькій нараді за участю депутатів обласної ради, громадськості, активістів Майдану відбувся діалог громади з колективом ОДТРК «Лтава». Ми вдячні представникам депутатського корпусу, громадських організацій афганців, українського козацтва, обласної організації інвалідів, об’єднання «Свобода» та всім, хто дав об’єктивну оцінку нашій роботі, і врахуємо зауваження й конструктивні пропозиції щодо поліпшення співпраці «Лтави» з громадою в нинішніх умовах.

Окрема подяка представникам Правого сектору, які виступили з пропозицією взяти під охорону ОДТРК «Лтава» як особливо важливий режимний об’єкт, що служить інтересам України.

Нині, коли над Україною нависла загроза агресії, коли наші недруги намагаються запалити нашу хату, не час бити себе в груди і визначати, хто більше любить рідну матір. Прислухаймося до слів Звернення виконувача обов’язків президента України Олександра Турчинова: «Сьогодні треба забути всі чвари і протиріччя. Сьогодні не важливо, хто лівий, хто правий, хто належить до якої партії або громадської організації. Ми всі українці. Ми повинні об’єднатися навколо нашої країни».

Тож освідчуймося в любові до Батьківщини не криком, не риторикою, а конкретними справами на благо своєї держави. Такі конкретні справи і є змістом щоденної роботи колективу ОДТРК «Лтава».

Слава Україні!"

Звернення прийнято на загальних зборах трудового колективу 7 березня 2014 року

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter