У Полтаві відбулися Шевченкові читання (фото)

Новини
Ольга Матвієнко9 березня 2014 о 15:101608 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відбулися Шевченкові читання (фото)
До 200-річчя Тараса Григоровича Шевченка у Полтаві влаштували урочисті читання його поезії.
У Полтаві відбулися Шевченкові читання

Захід відбувся у краєзнавчому музеї. Привітати гостей із визначним ювілеєм українського генія прийшли Голова Полтавської облдержадміністрації Віктор Бугайчук та голова обласної ради Петро Ворона.

– Геній Тараса Шевченка для Полтавщини є унікальним, бо полтавці завжди вважали його за свого. Він вийшов з простого народу. Його твори цитували прості люди навіть неписьмені. У моєму рідному районі, коли заходиш у кожну хату, то обов’язково був або вишитий Шевченко, або Шевченко намальований на склі, або Шевченко з газети. Обов’язково був малий або великий "Кобзар". Це було гарним тоном для радянського селянина мати "Кобзаря", – розповів Петро Ворона.



Фото Віталія Скворцова

До теми: Шевченкові картини показали у "вуличному музеї" в Полтаві

Зачитати вірші Шевченка прийшли  працівники культури, студенти, учні полтавських шкіл. У залі прозвучали поеми "Катерина", "Тополя", "Титарівна", "Кавказ", "Княжна", вірші "Думка", "Утоплена", "Садок вишневий коло хати" та багато інших.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter