Депутат Полтавської міської ради: зрив сесії був спланований заздалегідь

Новини
Ольга Матвієнко12 березня 2014 о 12:551456 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Депутат Полтавської міської ради: зрив сесії був спланований заздалегідь
Депутати полтавської міської ради стверджують, що позачергову сесію проводити і не збиралися.
Депутат Полтавської міської ради: зрив сесії був спланований заздалегідь

Позачергова сесія Полтавської міської ради, на якій Олександр Мамай пропонував депутатам переглянути три питання із попереднього засідання, 12 березня не відбулася через неявку депутатів від "Совісті України", КПУ та "Партії регіонів". Через те, що в залі були всього 5 депутатів від фракції "Батьківщини", міський голова засідання не відкрив. Присутність у залі людей Олександра Федоровича не здивувала. Проте він зауважив, що, певно, на сесію прийшли ті, кому не хочеться ходити на роботу і працювати.

– На 40 позачергову сесію Полтавської міської ради прибуло 5 депутатів із 49. Згідно з Законом України "Про місцеве самоврядування" у зв’язку з відсутністю більшості депутатів сесія не є повноважною. Переношу позачергове засідання сесії на завтра, 13 березня, на 10.00, – сказав Олександр Мамай.

Одразу ж після цього мер разом із секретарем міської ради Оксаною Деркач із залу вийшли.

Депутат від ВО "Батьківщина" Олександр Артеменко зазначив, що неявка депутатів була спланована заздалегідь з єдиною метою:

– Мамай скликав позачергову сесію, але в той же момент, на нашу думку, він зробив все для того, щоб сесія не відбулася, щоб депутати від "Партії регіонів" та "Совісті України" сюди не з’явилися. Ми це бачимо навіть по тому, як апарат міської ради підготувався до проведення сесії – навіть немає мікрофонів (на трибуні – авт.). Це зроблено для того, щоб подивитися, яка буде реакція громади: якщо прийде сюди 5 чоловік із вигуками "Ганьба Мамаю!", то він скаже, що післязавтра проведе сесію і хай депутати приходять, все буде добре. Але все само собою не вирішиться, як на те розраховує Мамай. Наші вимоги залишаються незмінними – відставка секретаря міської ради.

Дивіться фоторепортаж із позачергової 40 сесії Полтавської міської ради шостого скликання, яка не відбулася.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter