Автомобіль, який списали на брухт, полтавці відремонтували і відправили на передову

АТО
Ольга Матвієнко12 травня 2015 о 14:011482 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Автомобіль, який списали на брухт, полтавці відремонтували і відправили на передову
Полтавські волонтери відправили вже не перший автомобіль військовим.

Автомобіль, який ще не так давно мав піти на металобрухт, викупили і відновили волонтери Полтавського батальйону небайдужих.

Автомобіль, який списали на брухт, полтавці відремонтували і відправили на передовуПолтавці відправили автомобіль для військових на передову. Фото Ольги Матвієнко

Тепер машина возитиме військових на передовій у Щасті. Вартість авто – 13 тисячі гривень і 2 тисячі на ремонт вдалося заплатити завдяки небайдужим полтавцям, які продовжують жертвувати на допомогу армії.

– Цей автомобіль ми взяли на «розбірці», на металобрухті, відремонтували, укомплектували і сьогодні відправляємо бійцями 81 окремої аеромобільної бригади, – розповів Роман Людвік, волонтер Полтавського батальйону небайдужих. Разом із друзями він брав участь у ремонті та відправці ще двох автомобілів. Усього від батальйону на передову поїхали вже п’ять автівок.

12 травня перед відправкою автомобіль освятив Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір. Тут же, біля Свято-Успенського собору провели тестування. За кермо сів сам Владика Федір.

Автомобіль, який списали на брухт, полтавці відремонтували і відправили на передовуВладика Федір першим протестував автомобіль перед відправкою. Фото Ольги Матвієнко

Машину передали військовослужбовцю із 81 бригади, який доставить її на передову.

– Цей автомобіль буде використовуватися у польовому вузлі зв’язку для виконання службових завдань – зв’язку, доставки кореспонденції тощо, – розповів Дмитро. – Ми безмежно вдячні людям, які допомагають і нашій бригаді, й усім іншим військовим, які знаходяться в зоні АТО.

Волонтери говорять, що автомобілі – це дуже необхідна, але не єдина потрібна військовим річ.

– Хочеться подякувати всім, хто допомагає, не здається, адже завдяки цьому бійці на передовій знають, що у них надійний тил. Закликаємо продовжувати допомагати, бо якщо не хочемо зустрічати війну на Полтавщині, маємо зупинити її там, зокрема волонтерством – хто може фінансово, а хто роблячи щось руками, – зазначила Олександра Сиротенко, один із координаторів волонтерської організації. – Зараз є велика потреба в одязі – футболках, шкарпетках, спідній білизні. Необхідна також велика кількість води та ємностей для води, вологих серветок. Радо приймають допомогу і у вигляді солодощів, і підтримку і якості дитячих малюнків та листів.

До теми: У Полтаві на Трійцю відбудеться благодійний ярмарок

Окрема стаття витрат – це літня форма. Поки офіційні структури не можуть повністю перекрити потребу бійців, волонтери активно допомагають і в цьому.

– Маємо дуже багато звернень від хлопців по формах. Завдяки коштам, вирученим на благодійних ярмарках, вдалося закупити сто комплектів, а нещодавно закупили ще сто. У масштабах армії дуже багато хлопців потребують літньої форми, але ті заявки, які надходять безпосередньо до нас ми намагаємося оперативно задовольнити, – говорить Олександра Сиротенко.

До автомобілів, які зараз є у військових також постійно потрібні набори ключів для ремонту та гроші на запчастини.

Усе для армії можна приносити у Свято-Успенський собор (неподалік Білої альтанки). Рахунок для фінансової допомоги – 5168 7420 6385 5377, отримувач Бубнюк Валентин Леонідович (Владика Федір).

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter