На Полтавщині перепоховають загиблого в АТО воїна

АТО
Ольга Правденко11 лютого 2015 о 16:232647 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині перепоховають загиблого в АТО воїна
Тривалий час бійця вважали зниклим безвісти.

На Полтавщині перепоховають загиблого в АТО воїнаРоман Яковець. Фото зі сторінки в соціальній мережі.

Романа Яковця із Опішні Зіньківського району перепоховають у рідному селищі завтра.

З початку листопада 23-річний військовослужбовець ЗСУ вважався зниклим безвісти. Його розшукувала міліція та батьки. Проте трохи більше тижня тому завдяки експертизі ДНК було встановлено особу невідомого солдата, похованого в Дніпропетровську. Ним виявився Роман Яковець.

– Батьки захотіли перепоховати сина в рідному селищі,– каже Сергій Шандренко, військовий комісар Зіньківського районного військового комісаріату, підполковник. – Тіло вже везуть до Опішні. Гроші на перевезення, поховання, почесну варту виділила селищна рада.

Сьогодні увечері тіло у закритій труні привезуть до Свято-Троїцької церкви в Опішні. Всі бажаючі під час вечірньої служби зможуть попрощатися із загиблим героєм, помолитися за його душу. У четвер, після панахиди, о 13.00 опішняни проведуть свого земляка в останню путь, поховають його на центральному кладовищі.

– На похорони окрім рідних Романа, прийдуть односельці, колеги по роботі, однослужбовці, а також представники районного та обласного військкоматів, районна влада, – зазначила Світлана Педченко, голова Опішнянської селищної ради.

У Зіньківському районі – це перше перепоховання воїна загиблого в зоні АТО. Загалом за період АТО із району загинуло четверо осіб. Троє військовослужбовців та один міліціонер.

Роман Яковець народився і виріс в Опішні, у хлопця залишилися батьки та дві сестри. Обидві вже повнолітні, мають свої сім’ї. Зі слів односельців у Романа в сусідньому селі залишилася дівчина та донька Софійка. Вона народилася в листопаді минулого року, яку батько так і не побачив.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter