На Полтавщині поховали героя АТО, за якого півроку боролися лікарі

АТО
Ольга Матвієнко15 грудня 2015 о 09:571417 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині поховали героя АТО, за якого півроку боролися лікарі
Роман Капацій пробув у полоні 32 дні, де його нещадно катували. Вдома на тата чекали шестеро дітей.

На Полтавщині поховали героя АТО, за якого півроку боролися лікаріНа Полтавщині попрощалися із Романом Капацієм. Фото

Два місяці полону, катувань і майже півроку у шпиталі. Попри серйозні поранення лікарі до останнього боролися за життя бійця 28 бригади, батька шести дітей Романа Капація, однак він помер 11 грудня у лікарні. Про це йдеться у сюжеті Телеканалу новин «24».

У фойє школи, де навчався герой висить його портрет з жалобною стрічкою. Вчителі згадують його з усмішкою, кажуть, що він був хорошим учнем.

Перша вчителька покійного Валентина Солод пригадала, що хлопець він був дуже добрий, завжди першим приходив на допомогу і ніколи не залишав друзів у біді:

– Він завжди ішов на допомогу, він завжди захищав усіх. Він нікого не міг образити. У нього був такий добрий характер, що він ніде нікого не ображав.

Романа Капація мобілізували до війська на початку 2015 року. Він міг не потрапити до армії, адже виховував шестеро дітей. Однак цим так не скористався.

31 травня, під час так званого перемир’я Роман разом із товаришами потрапив у засідку поблизу Мар’їнки.

Коли його вдалося виміняти у бойовиків, він вже був у комі. Все тіло було порізане ножами, руки та ноги прострелені. Однак лікарі до останнього боролися за його життя. Чоловіка готували до операції у Німеччині, але до неї він не дожив.

Провести в останню путь героя прийшли кілька тисяч людей. У Романа Капація залишилося шестеро неповнолітніх дітей. Найменшій донечці не виповнилося ще й року.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter