Полтавська влада розподіляла кошти на тероборону: кому і скільки

АТО
Надія Труш17 березня 2015 о 18:001231 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська влада розподіляла кошти на тероборону: кому і скільки
Сьогодні, 17 березня, у Полтаві радилися, куди розподілити гроші, виділені за програмою «Територіальна оборона» на 2015 рік.

Полтавська влада розподіляла кошти на тероборону: кому і скількиПолтавська влада розподіляла кошти на тероборону: кому і скільки. фото crime.in.ua

Цифри, які звучали на нараді під головуванням голови облдержадміністрації Валерія Головка і голови облради Петра Ворони – попередні. Це питання буде винесено на спеціальну депутатську комісію. Тобто, скільки коштів і куди виділять остаточно – говорити рано.

Загалом, за словами очільника Полтавської області, на оборону потрібно 27 мільйонів гривень. Саме така сума озвучена у заявках від структур, задіяних у теробороні нашої області. Вона набагато більша, аніж область може собі дозволити: на фінансування обласної програми «Територіальна оборона» виділили 7 мільйонів.

Куди збираються виділити кошти:

200 тисяч гривень – Полтавському військовому госпіталю. Збираються закупити лікарняний одяг та відремонтувати санвузли.

– Потрібно як мінімум 100 комплектів лікарняного одягу, поранені знаходяться практично у власному одязі. Також потрібна постіль. Останній підодіяльник від Міноборони отримували років вісім тому. Потрібно санвузли відремонтувати. Міноборони коштів не виділяє, – сказав начальник військового госпіталю Віктор Оксьон.

– 200 тисяч гривень на рік для військового госпіталю це не багато, і ми не говоримо, що це остаточна цифра, – сказав голова облради Петро Ворона.

Просили 280 тисяч гривень. Проте Головко висловив думку, що це забагато.

2 мільйони гривень – УДСНС України у Полтавській області. Кошти збираються витратити на паливно-мастильні матеріали, запчастини, ремонт техніки та спецодяг виконання рятувальних робіт. Проте у заявці було вказано майже 9 мільйонів (на витрати, не пов’язані із територіальною обороною, зокрема, на бензопили для спилювання аварійних дерев).

100 тисяч гривень – Полтавському зональному відділу військової служби правопорядку. Кошти підуть на закупівлю запчастин для техніки та засобів зв’язку.

1, 5 мільйона гривень – СБУ в Полтавській області. Збираються закупити сучасний комплекс для моніторингу зв’язку.

2 мільйони – УМВС в Полтавській області. Зокрема, хочуть придбати сучасну пересувну вибухо-технічну лабораторію на базі автомобіля Mitsubishi L200.

500 тисяч гривень – УДАІ в Полтавській області. За ці кошти хочуть облаштувати відеоспостереження на дорогах.

500 тисяч гривень – Полтавському обласному військовому комісаріату. Збираються облаштувати спеціальну кімнату для зберігання зброї. До слова, Головко висловив незадоволення роботою полтавського воєнкома. Зокрема, звернув увагу на те, що Борис Павлов не бере участі в обговоренні програми «Територіальної оборони».

На військову частину Нацгвардії з обласного бюджету грошей не дали, хоча була потреба у 1, 5 мільйона гривень. На ці кошти планували купити тепловізори, відремонтувати БТР, вантажівки, придбати новий УАЗ «Хантер» для мобільної групи. Голова облдержадміністрації Головко зауважив, що для обласного бюджету це забагато.

– У мене інша пропозиція: складаєте детальний список всього необхідного і я особисто докладу всіх зусиль, щоб ви отримали все це через Міністерство оборони України, тому що ми не можемо на себе перебирати функції держави, якщо цим повинна займатися вона, – сказав Валерій Головко.

Всі підрозділи мають подати найближчими днями чіткий план, в якому буде зазначено куди саме підуть кошти.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter