Полтавські будівельники готуються здати першу чергу фортифікаційних споруд на Сході

АТО
Ольга Матвієнко15 травня 2015 о 11:151385 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські будівельники готуються здати першу чергу фортифікаційних споруд на Сході
Роботу зі спорудження інспектує голова ОДА, а військові вже обживають бліндажі.

Полтавські будівельники готуються здати першу чергу фортифікаційних споруд на СходіПерша лінія фортифікаційних споруд від Полтавської області вже майже готова. Фото прес-служби голови Полтавської ОДА

У середу 13 травня голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко перебував у відрядженні в Артемівську Донецької області.Про це повідомили у прес-службі голови ОДА.

Відрядження в зону АТО для керманича області вже стали звичною справою, оскільки будівництво лінії оборони, яку на Сході споруджують полтавські будівельники, Валерій Анатолійович контролює особисто. Донецьку область і будівельників навідує щотижня, адже йдеться про питання національної безпеки. Та головне – про захист українських військовослужбовців, які оберігають мир на спокій країни на лінії зіткнення з російськими терористами.

Цього разу голова ОДА інспектував будівництво першої лінії фортифікаційних споруд. Їх полтавці здадуть в експлуатацію до кінця цього тижня. На об’єктах в середу будівельники завершували монтаж залізобетонних конструкцій, нині тут тривають опоряджувальні роботи.

Полтавські будівельники готуються здати першу чергу фортифікаційних споруд на СходіФото прес-служби голови Полтавської ОДА

Споруди, які будує генеральний підрядник ТДЗВ «Полтавтрансбуд», вже почали випробовувати військові. Йдеться про командно-спостережні пункти, вогневі точки, укриття для екіпажів бойових машин. Окрім того, бійці вже обживають новозбудовані бліндажі, перебираються туди із землянок. Зауважують, що якістю виконаних робіт і співпрацею з полтавськими будівельниками вони дуже задоволені. Як прокоментував командир військової частини, поруч з якою працює «Полтавтрансбуд», претензій до полтавців немає. Додав лише: якби такі фортифікаційні споруди були збудовані торік, терористам не вдалося б просунутися так далеко вглиб Донбасу.

– Полтавці працюють у тісній взаємодії з військовими і враховують всі побажання та зауваження захисників Вітчизни, – говорить голова ОДА Валерій Головко. – Тому у проекти уже на місці доводиться вносити зміни, переробляти їх, враховуючи потреби військових, особливості ландшафту тощо. І все ж, не зважаючи на зміни, всі фортифікаційні споруди буде здано у максимально стислі терміни.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter