Полтавських воїнів АТО відзначили нагородами (фото)

АТО
Андрій Іванов10 червня 2015 о 16:302235 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавських воїнів АТО відзначили нагородами (фото)
30 чоловіків отримали нагороди.

Полтавських воїнів АТО відзначили нагородами (фото)Фоторепортаж: Гоги Кутропалі

15 воїнів АТО отримали іменні хрести лицаря князя гетьмана Івана Мазепи (його також називають Лицарським хрестом родини Мазеп), а ще 15 одержали медалі «За єдність України», повідомив Дмитро Шевченко, голова Всеукраїнської спілки ветеранів АТО в Полтавській області.

– Вперше хрестом родини Мазеп нагороджували Січових стрільців у 30-х роках минулого сторіччя, – розповів Тарас Ткаліч, голова Всеукраїнської спілки ветеранів АТО. – Це бойовий орден, яким нагороджуються люди, які брали участь у бойових діях.

Спочатку відзнака мала вручатися патріотам України, хто мирним шляхом бореться за волю та незалежність України, говорить Ігор Мазепа, голова координаційної ради міжнародної громадської організації «Родина Мазеп».

– Ми не сподівалися на те, що будемо вручати її тим людям, які проливають кров за Україну, – розповів Ігор Всеволодович. – Але так сталося, що тепер ми вручаємо цю нагороду бійцям АТО.

Перед нагородженням звучав гімн України. Крім того, всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих в антитерористичній операції. Лише Полтавщина втратила більше сотні бійців, повідомив Валерій Головко, голова Полтавської облдержадміністрації. Також він і звернувся до нагороджених воїнів.

– Вчора ви були звичайними Українцями, полтавцями, – сказав Валерій Головко. – А сьогодні ви – справжні герої. Від мене вам низький уклін та велика подяка за ваш справжній чоловічий вчинок.

Для Ігоря Музирі, воїна 25-тої аеромобільної бригади, Лицарський хрест – перша у житті нагорода.

– Я тиждень тому дізнався, що отримаю нагороду, – розповів Ігор. – Я подумав, що нарешті про мене подумали, і не тільки про мене, а й про нас – захисників. Дуже приємно, що пам’ятають. 110 днів був у Луганському аеропорту, приємного там, чесно скажу, мало. Про побачене – не хочу дуже розповідати.

Ці нагороди – недержавні, і грошової премії у додаток до них не передбачено.

Читайте також: Бійці батальйону «Полтава» в АТО врятували жінку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter