У міліції розповіли, як виводили полтавських бійців з-під Дебальцевого

АТО
Ольга Матвієнко20 лютого 2015 о 13:182415 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У міліції розповіли, як виводили полтавських бійців з-під Дебальцевого
18 лютого близько 60 правоохоронців з Полтавщини вивели з-під Дебальцевого, де точилися запеклі бої.

У міліції розповіли, як виводили полтавських бійців з-під ДебальцевогоПолтавських правоохоронців вивели з-під Дебальцевого. Фото – antikor.com.ua

18 лютого в ході операції з виведення українських військ із району Дебальцевого з-під обстрілу вивели і підрозділи із працівників міліції Полтавської області. Подробиці виведення хлопців повідомив Сергій Гаврик, начальник управління кадрового забезпечення УМВС України.

– Наші правоохоронці у цьому районі були розбиті на дві групи: одна знаходилася у районі селища Ольховатка, а друга – в районі Булавинки. Вони виходили групами із різними військовими частинами, – розповів він. – Група із 30 чоловік під Ольховаткою вийшли із одним пораненим. Він – командир розформованого спецпідрозділу «Беркут», зараз знаходиться у лікарні Харкова із вогнепальним пораненням ноги.

Сергій Гаврик також повідомив, що група правоохоронців, які виходили із Булавинки у складі колони військових, потрапили під обстріл. Силами 128-ї бригади вогонь сепаратистів подолали. Далі бійці виходили меншими групами. Першими вийшли четверо хлопців.

Станом на вечір 18 лютого була відсутня інформація ще про п’ятьох бійців. Це працівники спецпідрозділу «Грифон». Згодом з’ясувалося, що одного працівника без свідомості із пораненням вивезли військовослужбовці. Зараз він перебуває у Харківському шпиталі. Ще троє осіб вийшли на зв’язок із укриття. Їх обстрілювали терористи. Пізніше вночі вони змогли вийти звідти. Доля ще одного працівника «Грифон», який був серед цих п’яти, невідома.

Нині УМВС області на рівні із пошуковими заходами проводять експертизи ДНК, щоб з’ясувати долю зниклого безвісти.

Нагадаємо, що за попередніми даними серед полтавських правоохоронців, які вийшли з-під Дебальцевого, шестеро поранених і один зниклий безвісти.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter