У Полтаві продовжують працевлаштовувати переселенців. Історія з життя

АТО
Надія Труш26 вересня 2015 о 08:521173 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві продовжують працевлаштовувати переселенців. Історія з життя
Світлана разом зі своєю донькою покинула окупований Донецьк у вересні 2014 року.

У Полтаві продовжують працевлаштовувати переселенців. Історія з життяСвітлана розповіла свою історію працевлаштування. Фото надане прес-службою БО "Світло Надії"

Пізніше, у серпні 2015-го до Полтави приїхав і чоловік, який не міг покинути місто, бо доглядав стареньку бабусю.

Світлана за фахом – вчитель біології та хімії. Довгий час не могла знайти роботи у Полтаві і стояла на обліку у центрі зайнятості.

– Працівники центру зайнятості викликали мене на спеціальну комісію, де повідомили, що БО «Світло Надії» шукає документознавця. Я пройшла співбесіду і з 3-го серпня 2015-го року я офіційно працевлаштована на посаду документознавця організації, – розповідає Світлана.

Для таки як Світлана, БО «Світло Надії» спільно з Полтавською міською радою, Програмою розвитку ООН в Україні, Полтавським міським центром зайнятості розробила проект по відкриттю вакансій на оплачувані громадські роботи для внутрішньо переміщених осіб, які мешкають на території громади м. Полтава.

На цьому допомога родині Світлани не обмежилась. Дмитра, її чоловіка, також залучили до цього проекту. Раніше він стояв на обліку у центрі зайнятості, нині працює на громадських роботах у БО «Світло Надії», - допомагає працівникам навчально-виробничого-центру та Центру розвитку дитини.

Така допомога сприяє у вирішенні соціально-значущих проблем, пов’язаних з життям внутрішньо переміщених осіб. Переселенці з Донбасу отримують робочі місця та працюють на громадських оплачуваних роботах, маючи таким чином змогу поліпшити своє фінансову спроможність, бути корисними громаді м. Полтава та якнайшвидше інтегруватися на новому місці.

– Метою БО «Світло надії» у цьому проекті є створення умов для соціальної адаптації ВПО на новому місці їх проживання, тобто в м.Полтава. Створення нових робочих місць впливає на економічну самостійність ВПО, зменшення їх залежності від соціальних виплат та знижує соціальну напругу в нашій громаді. Важливим чинником у цьому проекті є те, що в ньому об’єднані ресурси місцевої громади (кошти міського бюджету), Фонду загальнообов’язкового Державного соціального страхування України (виплати по безробіттю) та кошти Програми Розвитку ООН в Україні (до фінансування оплати праці ВПО через щомісячні продуктові сертифікати вартістю 1000 грн.). Це яскравий приклад того, як об’єднавши зусилля усіх зацікавлених сторін можливо вирішувати проблему, яка склалася в наслідок військових дій на сході країни, – зазначив керівник проекту Роман Дрозд.

До теми: У Полтаві представники МЗС Литви перевірять, як працює call-центр для учасників АТО

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter