Учасникам АТО пропонують безкоштовну психологічну реабілітацію

АТО
Ольга Матвієнко18 серпня 2016 о 11:42640 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Учасникам АТО пропонують безкоштовну психологічну реабілітацію
Атовцям пропонують терапію в одному із 13 реабілітаційних закладів України.

Учасникам АТО пропонують безкоштовну психологічну реабілітаціюФото – rylkov-fond.org

Необхідність розв’язання проблем реабілітації учасників АТО нині є одним з найбільш значущих питань.

Психологічна допомога і реабілітація надається учасникам бойових дій з метою профілактики розвитку в них посттравматичних стресових розладів, дезадаптації, конфліктів з оточуючими, зміцнення їх особистісного та соціального статусу.

Будь-який учасник антитерористичної операції з моменту набуття статусу ветерана війни набуває право на отримання послуги з безкоштовної психологічної реабілітації, повідомили у Департаменті соціального захисту Полтавської облдержадміністрації.

Для отримання такої послуги необхідно звернутися до районного управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або місцем фактичного проживання.

В управлінні соціального захисту населення заповнюється заява.

До заяви необхідно додати такі документи:

  • копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;
  • копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Після подачі заяви та надання необхідних документів, учасник АТО отримає направлення на реабілітацію, в якому будуть зазначені дата початку та дата закінчення терміну реабілітації.

Звертаємо увагу на те, що для отримання психологічної реабілітації жодних документів в медичних установах оформлювати не потрібно.

Свою допомогу з психологічної реабілітації в Україні на сьогодні надають 13 реабілітаційних установ. До їх складу входять і такі оздоровниці, як ДП «Клінічний санаторій «Курорт Березівські мінеральні води», санаторій «Карпатські зорі» м. Модрич, Львівської області, провідні реабілітаційні центри з напрацьованим досвідом роботи.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter