Як на Полтавщині працює пільговий проїзд для учасників бойових дій

АТО
Ольга Правденко21 серпня 2016 о 15:161178 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як на Полтавщині працює пільговий проїзд для учасників бойових дій
Програма діє як для транспорту міжрайонного так і міжобласного сполучення.

Як на Полтавщині працює пільговий проїзд для учасників бойових дійРозповіли, як працює пільговий проїзд для учасників АТО. Фото з сайту na.mil.gov.ua

Керівник центру допомоги учасникам АТО в Полтавській області при
Полтавській облдержадміністрації Валерій Довженко розповів, як діє пільговий проїзд для учасників бойових дій після змін до Комплексної програми соціального захисту на 2013-2020 роки, – пише "Кременчугский ТелеграфЪ".

Програма діє як для міжрайонного так і для міжобласного сполучення. На автостанціях за нульовий квиток боєць сплачує лише 10% збір від вартості квитка.

Як саме працює програма

- Приходить боєць на автостанцію, показує касиру посвідчення учасника бойових дій. Касир може сказати, що на цей рейс пільгові місця зайняті. Адже крім учасників бойових дій є ще інваліди 1-2 групи, родини загиблих. Але є програма 100% компенсації квитка. Касир вписує у квиток дані з УБД, прізвище, ініціали та номер посвідчення. Боєць після цього сплачує повну вартість квитка. Коли повертається назад до міста, він звертається до Департаменту соціального захисту. Протягом 10 днів повертаються компенсація. Боєць може зберігати чеки протягом року, а потім за один раз у грудні віднести до Департаменту під одну заяву, приклавши усі чеки, - розповів Валерій Довженко.

Програма діє і на міжобласному рівні. Кожному учаснику бойових дій видали талони на безкоштовний проїзд. Боєць з цим талоном може проїхати один раз на рік з 50% знижкою.

За словами Валерія Довженка, раніше в обласній програмі діяли обмеження. Якщо раніше боєць мав право раз на рік безкоштовно з'їздити в іншу область лише 10 раз і 40 разів на території Полтавщини. Після змін в програмі обмеження зняли.

До теми: Змінився порядок надання соцдопомоги родинам атовців

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter