КАПЛІН: ЛЯШКО НЕ ОТРИМАЄ СВІЙ ХАБАР В 400 МЛН ГРН ЗА БЮДЖЕТ ЯЦЕНЮКА

Новини
12 січня 2016 о 17:1826311 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 КАПЛІН: ЛЯШКО НЕ ОТРИМАЄ СВІЙ ХАБАР В 400 МЛН ГРН ЗА БЮДЖЕТ ЯЦЕНЮКА
Сергій Каплін зареєстрував законопроект про зміни до Бюджету щодо придбання пожежної техніки іноземного виробництва. Завдяки цій поправці, певен Каплін, лідер Радикальної партії Олег Ляшко не отримає свій хабар, закладений в державному кошторисі.

“Ляшко отримав від Яценюка великого політичного хабара — 400 мільйонів гривень у бюджеті на закупівлю пожежних машин на підконтрольному йому підприємстві. Я зареєстрував свій законопроект про зміни до бюджету. Пропоную на 400 мільйонів, за які купили голоси Скотиняки, дати можливість купити пожежну техніку за кордоном. А не обмежуватись чернігівською "Пожмашиною", тісно пов'язаною з Ляшком, на яку по суті виділили всю суму. Це дозволить ДСНС обирати кращого виробника і за меншу ціну. А не грати в корупційні ігри і витрачати сотні мільйонів на пожежки Ляшка, на які радикали щороку виторговують собі бюджетного хабаря. Нагадаю, цьогоріч Олег Валерійович починав торг аж із 700 мільйонів”, - заявив Сергій Каплін.

Нагадаємо, напередодні голосування за Держбюджет-2016 лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що не підтримає кошторис - “скоріше небо впаде на землю”. Вже під час обговорення проекту з голосу була внесена стаття про виділення 400 мільйонів гривень на пожежну техніку. Саме через неї, переконаний нардеп Сергій Каплін, “радикали” і “кинули небо на землю” та проголосували за бюджет Яценюка.

“Я обіцяв, що цього так не залишу. Завдяки Ляшку тепер маємо радикально низькі зарплати і пенсії, закладені в цьому бюджеті. Маємо заробіток простої людини в 1 тисячу на місяць, а депутатів у 50 тисяч. А Ляшко ще й хотів покласти собі до кишені 400 мільйонів гривень за пожежні машини. Так, техніку треба купувати, але тепер треба подбати, щоб бюджетні кошти були витрачені чесно”, - додав Каплін.