«Брати Гадюкіни»: «Новий альбом це наші переживання того, що відбувається в Україні»

Дозвілля
Андрій Іванов30 березня 2015 о 15:121813 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Брати Гадюкіни»: «Новий альбом це наші переживання того, що відбувається в Україні»
«Брати Гадюкіни» культовий український рок-гурт, який першими з українських рок-команд здобув популярність на теренах колишнього СРСР і пострадянському просторі.

«Брати Гадюкіни»: «Новий альбом це наші переживання того, що відбувається в Україні»Фото надане прес-службою гурту

Група виступить у Полтаві 2 квітня. Тому ми вирішили зв’язатися з хлопцями трохи раніше, щоб поспілкуватися з ними. Вони люб’язно виділили декілька хвилин під час однієї зі своїх репетицій.

– Оскільки я пам’ятаю, це ваш не перший візит у Полтаву, ви вже були у нашому місті нещодавно. Що найбільше приваблює у ньому?

– На рахунок нещодавно, це як подивитись... У Полтаві ми були, можливо, у середині 90-их. Для когось тії часи, це дійсно - нещодавно. Для когось, - як тіні забутих предків. А хтось - ще був в «проекті» у тата з мамою.

– Мабуть, я відношуся до першої категорії, бо пам’ятаю ваш останній візит… Чому вирішили повернутися на сцену?

– Звичайно ж, щоб зіграти концерт у Полтаві.


«Брати Гадюкіни»: «Новий альбом це наші переживання того, що відбувається в Україні»Фото надане прес-службою гурту

Про важку втрату та пророчі пісні

– Наскільки, взагалі, важко відбилася на існуванні групи втрата її фронтмена? (3 серпня 2009 року у зв'язку із важкою хворобою пішов із життя Сергій Кузьмінський – авт.).

– Сергія не стало... Для нас, це була тяжка втрата близької і рідної людини. Спочатку товариша, а вже потім фронтмена.

– Яка була можливість того, що ви не зберетеся ніколи?

– Не думали далі продовжувати нашу діяльність. Але, дивлячись і переживаючи за події в країні, ми - хапались за голову. Потрохи почали народжуватись пісні.

– Що було спочатку – повернення чи альбом?

– Демоверсія альбому «Made in Ukraine» була готова літом 2013. За півроку до Революції. Дивним чином, у пісні «Міліон кубометрів» з'явились слова: «Забрали гору, що в морі стояла, а потім море, щоб було до пари». Десь за рік до анексії Криму... Видно, щось тяжке висіло над всіма. Для нас це вилилось у запис нового альбому. Все стискалось, як пружина. Ми записали демоверсію альбому, а потім настала Революція!

– Наскільки змінився склад гурту?

– Склад групи змінився... Ми вирішили не брати нового вокаліста замість Сергія, а обходитися своїми силами. Було п'ятеро (основний склад) залишилось четверо. Крім того, бек-вокалістка Лілія Кувалдіна, яка з нами з 95-го. З 2006 року, з нами грає мідна секція з гурту «Джанкой бразерс» (Антон, Володимир і Олег), гітаріст Андрій Скачко, перкусіоніст Володимир Михальченко і бек-вокалістка Олена Романовська. Це прекрасні люди і одні з кращих музикантів України.

Повну версію інтерв’ю читайте у найближчому випуску газети "Коло" - 2 квітня, а також згодом на сайті kolo.poltava.ua.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter