​Гурт Mad Heads закликає до культурної революції в Україні

Дозвілля
Андрій Іванов1 січня 2016 о 11:201226 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 ​Гурт Mad Heads закликає до культурної революції в Україні
Наприкінці минулого 2015-го року у Полтаві з концертом виступив відомий український гурт «Мед Хедс».

Мед ХеадсФото - www.volynnews.com

Гурт випустив новий альбом «8», який і презентував у Полтаві в рамках свого концертного туру.

- Ви повернулися після першої частини великого Всеукраїнського туру. Чи все відбулось, як планували? Яке враження від тих концертів, що вже відбулись? Чи збираєтесь продовжувати тур?

– Головне відкриття – українську музику готові та раді сприймати! Після концертів ми отримуємо тільки позитивні відгуки, ніякого негативу, як це інколи буває. Тільки невдоволення фанатів з тих міст, куди ми не доїхали. Ми відчули, що це потрібно, обов’язково будемо продовжувати виступи!

Не все вийшло так, я к планували. Нажаль, частину концертів мали скасувати або перенести. Тепер ми можемо зайнятись аналізом та зробити висновки.

Наша головна помилка – ми намагались провести велику кількість концертів за короткий строк. Багато з концертів мали відмінити через помилки організаторів, неправильної підготовки концертів. Тепер ми це врахуємо та будемо більш ретельно готувати наступну частину туру та вибирати людей! Ми відчуваємо свою відповідальність перед фанатами, які на нас чекали в тих містах, де було скасовано концерти та зробимо усе, щоб вони там відбулись!

Тому що головний висновок, який ми зробили - обов’язково потрібно їздити з концертами, навіть у найвіддаленіші міста. Тому що скрізь, де ми виступали, були фанати які на нас чекали, деякі – багато років (особливо в тих містах, де ми давно не були, куди приїжджали нечасто) Будемо намагатися тепер це робити регулярно! Нам, звичайно, зручніше сидіти в Києві, але коли бачиш, скільки людей на нас чекає, скільки з'являється нових шанувальників після кожного виступу - людей, які знали пісні, але не були на живому виступі. Адже рок-музика, живі концерти - це особлива енергетика. Тут потрібен особистий контакт, щоб відчути цей драйв, зануритися в атмосферу!

- Ви кілька разів говорили про необхідність культурної революції в Україні. Ви можете пояснити, що ви маєте на увазі?

Культурну революцію повинні здійснювати не тільки люди мистецтва, а й усі навколо. Роль творчих людей зрозуміла - робити свою справу щиро, талановито. Роль всіх інших - хоча б цікавитися українськими письменниками, музикантами, ходити в театри, на виставки, концерти.

А що стосується музики - вона тісно пов'язана з інформаційним простором і шоу-бізнесом. А ці речі ніколи у нас не були орієнтовані на створення національної культури. Це залишилося ще з радянських часів. Була система з центром у Москві, яка успішно працювала на зниження цінності нашої культури, показуючи її меншовартісною. Там концентрувалися всі гроші, саме на Москву були орієнтовані всі телеканали і радіостанції. Наші люди отримували цей продукт і були впевнені, що він - краще вітчизняного. Зрештою, наші медіа і так званий, шоу-бізнес орієнтувалися на російський ринок. Як наслідок - всі московські артисти збирали аншлаги довгі роки, і в Москву вивозилося до 90% гастрольних кас від усіх концертів, які проводилися в Україні. А решта 10 діставалися українським та іншим артистам.

Тепер ситуація змінилася. Я бачу, що все більше людей почали цікавитися українською музикою. І цей процес - тільки починається. Саме тому ми і вирушили в тур, щоб внести свою лепту в цю культурну революцію. І не збираємося зупинятися. Тож, стежте за новинами на нашому сайті, - скоро оголосимо про дати нових виступів! Крім того, у «Мед Хедс» грандіозні плани на новий рік – окрім продовження тур Україною, на весну заплановані виступи у США та Канаді, участь у українських та міжнародних фестивалях. А в осені – святкування 25-річчя з новою програмою!

Дивіться також: Міський голова привітав полтавців, полтавці привітали міського голову

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter