Музика та театр у сільському клубі в Баранівці

Дозвілля
Ольга Матвієнко14 серпня 2016 о 17:091723 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Музика та театр у сільському клубі в Баранівці
​У Баранівському сільському клубі заграли авангардну музику.

На завершення другого фестивалю-лабораторії Baranivka Music Lab у Баранівці Шишацького району 12 серпня музиканти та актори з усієї України та Польщі влаштували концерт у сільському клубі.

Музика та театр у сільському клубі в Баранівці

Програма, що включала нові композиції, відомі пісні гуртів­-учасників та найяскравіші моменти з імпровізацій вразили жителів села, які продовжують звикати до арт-резиденції Baranivka. Під час всього вечора Театр Анімаційного мистецтва «Там» створював атмосферний відеоряд.

Читайте також: Світ кобзарської імпровізації: у Крячківці відбувся другий фестиваль «Древо роду кобзарського»

Концерт став своєрідним способом відкрити двері до музичної лабораторії, що працювала у еко-поселенні, яке водночас є арт-резиденцію впродовж 10 днів. Це був перший досвід взаємодії місцевого населення та влади з митцями, які приїжджають працювати у еко-будинок на краю села.

Мешканцям села та більше 30 гостям з Полтави та ближніх селищ на сцені сільського клубу влаштували концерт з гітарами, клавішними, кларнетом, барабанами, альтом, віолончеллю, скрипкою, басами, джамбейом (невеликий барабан – прим. автора), діджиріду (духовий інструмент – прим.автора), бітбоксом, народним співом та фристайлом.

Близько 20 музикантів, які грають з гуртами Shklo, Urbanistan та «Гараж Ньютона», а також незалежні виконавці приїхали до Баранівки, для того щоб розвивати свій музичній кругозір, обмінювались досвідом й шукали нові звучання.

– На другій Baranivka Music Lab ми займалися разом з учасниками систематизованим «джемом» (імпровізація музикантів на декількох інструментах – прим. автора) та спільними експериментами зі звуком. Кожного дня у нас була насичена завданнями програма, а результати ми грали та записували що вечора. Ці матеріали викладемо спільним альбомом в Інтернет та спробуємо видати диском для своїх, – розповів один з організаторів заходу бас-­гітарист гурту Shklo Євген Демещенко.

Організатори розповідають, що на фестивалі-лабораторії музикантам запропонували опанувати гру за партитурами без нот (графічні партитури Шеффера – прим. автора), створити озвучку до відомих фільмів й мультфільмів та створити оркестр із саморобних інструментів.

Музика та театр у сільському клубі в Баранівці

Саундтреки до світових шедеврів кінематографу «Велика краса», «Дім» та до мультфільму «Покемони» вони зіграли на концерті. Організатори розповідають, що перша музична лабораторія відбувалася у автентичній хаті наддніпрянських українців, тоді як місцем для другого фесту обрали еко-будинок, який другий рік поспіль функціонує як місце, куди можуть приїхати попрацювати художники, скульптори, театрали та інші митці.

Світлана Охович

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter