Півтораметрову писанку з Полтави повезуть на фестиваль до Києва

Дозвілля
Ольга Правденко1 квітня 2015 о 11:141379 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Півтораметрову писанку з Полтави повезуть на фестиваль до Києва
Півтораметрову писанку виготовили полтавські майстрині.

Півтораметрову писанку з Полтави повезуть на фестиваль до КиєваМайстрині виконували копітку роботу

Полтавський обласний центр естетичного виховання учнівської молоді (ОЦЕВУМ) напередодні свята Пасхи взяв на себе відповідальність нагадати полтавцям та гостям міста світлі звичаї Великодня. Саме збереження та демонстрація вміння розпису, що передається від покоління до покоління, стало головною метою проведення обласного Свята писанки, яке відбулося цього тижня.

Центральна зала ОЦЕВУМ була прикрашена у тематиці свята, що символізує воскресіння Христа: столи із кошиками оригінально виконаних писанок та вишитими рушниками.

Особливого настрою відвідувачам додавали маленькі дівчата, одягнені в традиційний український одяг. Найменших прихильників Великодніх свят розважала група аніматорів, перевдягнених у козаків з однойменного радянського мультфільму. Танці, ігри, хороводи – все для того, щоб малеча не сумувала й зарядилася гарним настроєм та енергією.

Півтораметрову писанку з Полтави повезуть на фестиваль до КиєваРобота над розписом

Родзинкою заходу стала писанка півтора метри заввишки, над якою злагоджено працювали кращі майстрині Полтави. Орнамент наносили прямо на очах гостей свята. Це дало змогу побачити ту кропітку роботу й масу зусиль, що були витрачені на її створення. Дизайн розробила переможниця конкурсу на кращий ескіз Ірина Чабан – керівник гуртка образотворчого мистецтва Опішнянського Будинку дитячої та юнацької творчості. Після завершення розпису, писанка помандрує до Києва, де буде представляти Полтавську область на IV Всеукраїнському «Фестивалі писанок 2015».

До теми: Полтавців запрошують на дводенний пасхальний благодійний ярмарок

Півтораметрову писанку з Полтави повезуть на фестиваль до Києва

Протягом усієї виставки можна було взяти участь у майстер-класах оригінального та нетрадиційного оздоблення писанок, виготовленні тематичних листівок. Після закінчення свята усі вироби будуть передані волонтерам для відправлення в зону АТО.

Атмосфера гарного настрою не могла не охопити гостей свята, адже заходи, що присвячені давнім українським традиціям та народній єдності, мають особливу енергетику й гарантовано користуються успіхом серед людей.

Півтораметрову писанку з Полтави повезуть на фестиваль до КиєваРоботи представлені на виставці

ДОВІДКОВО

Звичай створювати писанки сягає своїм корінням у фольклорне трактування символу яйця – початок життя, сонце. Щоб зміцнити силу цього талісману, на нього наносять сакральні знаки, візерунки, малюнки із портретами Святих.

Наталія Семенкова

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter